Okapi Aalstar - BC Telenet Oostende: 93-76

Onvolledig Oostende niet opgewassen tegen Okapi Aalstar

Het uitvallen van Quentin Serron afgelopen weekend was al een serieuze domper voor coach Gjergja, maar de weer opflakkerende rugproblemen van Brent Wright veroorzaakten pas echt kopzorgen bij de Oostendse coaching staff. Bovendien stond ook Wilkinson nog wat slap op zijn benen na de buikgriepaanval van  het voorbije weekend.

Het was wat zoeken en aftasten bij aanvang van de wedstrijd maar toch slaagde Oostende erin om de thuisploeg te volgen via scores van Djordjevic en Thompson  (8-7). De kustploeg leed echter iets te veel en iets te gemakkelijk balverlies en bracht zichzelf op die manier in de problemen. De turnovers werden dan ook gretig afgestraft door de thuisploeg (14-7) die daarnaast vooral van de individuele acties van Ravio leefde(14-7). Bovendien kreeg Thomas Dreesen teveel ruimte en bedankte twee keer met een loepzuivere driepunter (26-12).

Onder doel hadden Berggren en Boukichou om beurten meer dan hun handen vol om eerst Young en later Tofi aan banden te leggen en vooral daar was het gemis van Brent Wright heel groot.

Oostende dat wel probleemloos de rebound controleerde kon toch ook enkele keren goed tegenprikken maar opnieuw werd het teruggeslagen via een derde bom van Dreesen (30-18). Een bevlieging van Djordjevic  die 7 punten op rij scoorde, zorgde voor 38-27 maar opnieuw balverliezen beletten dat de kloof nog kon verkleind worden tegen de rust: 42-31

Na de pauze zette Oostende via een driepunter van Djordjevic en penetraties van Thompson meteen de achtervolging in, maar opnieuw Tofi die onhoudbaar bleef onder doel en Cummard met twee opeenvolgende driepunters, lieten niet begaan en diepten de kloof opnieuw verder uit (61-48). Na een technische fout van Cummard kon Thompson de achterstand heel even reduceren tot minder dan tien punten (61-52) maar opnieuw Dreesen mikte zijn 4e en 5e driepunter van de wedstrijd binnen en hield hiermee de kloof intact (68-57).

Oostende slaagde er bovendien maar niet in om de balverliezen onder controle te krijgen en ook elke poging om Tofi of Young via een “double teaming” stil te leggen, werd door de vrije man buitenuit, meteen afgestraft met een nieuwe driepunter.

Ponitka probeerde met twee rake driepunters nog de bakens te verzetten, maar ook dat lukte niet want de kloof bleef meer dan intact (84-70), vooral omdat ook Ravio met enkele klasseflitsen uitpakte en 7 punten op rij scoorde (91-70). De veer was nu bij de kustploeg helemaal gebroken, maar toch weerhield het de Oostendenaars niet om te blijven werken en zodoende de voorsprong nog  terug te dringen tot onder de twintig punten.

Eindstand: 93-76

Bergren 3-0 (8 reb), Thompson 7-13, Marnegrave 0-2, Petrovic 2-3, Wilkinson 4-0, Gillet 4-1, Salumu 2-5, Ponitka 0-8, Boukichou 2-4, Djordjevic 7-9

Back to top