«Onze defense sleutel naar de titel» (Jean Salumu)

« Kampioen worden on the road? Dat is in ieder geval de doelstelling van gans BC Telenet Oostende », weet een van vertrouwen blakende Zaikapiting Jean Salumu op enkele uren voor de vierde match finale play-offs tussen Okapi Aalstar en de landskampioenen. Daarbij onderstreept Jean Salumu wel onmiddellijk dat het  in het enge en tot de nok met fanatieke lokale supporters gevulde Aalsterse Forum alles behalve een gemakkelijke wedstrijd wordt.

«Die speciale sfeer die telkens in Aalst wordt gecreëerd raakt ons als spelers van de tegenpartij niet ècht. Wel blijkt het de thuisploeg een boost te geven. Okapi Aalstar speelt in eigen zaal veel harder en ook efficiënter dan op verplaatsing. Dat weten wij. Daarom ook dat wij die zo geroemde defense van BC Telenet Oostende optimaal op punt moeten stellen. Zondag in onze gewonnen thuismatch lukte dat aardig. Door de perimeter lam te leggen, waardoor de gevaarlijke Aalsterse bommenwerpers het leven bijzonder zuur werd gemaakt, was Aalst op scorend gebied zowat enkel op het inside spel van hun center John Tofi aangewezen. Of dat woensdagavond terug het geval zal zijn, hangt uitsluitend af van het wedstrijdverloop. »
Voor Jean Salumu, doorwinterde verdediger en zelf gevreesde driepuntspecialist, die daarenboven regelmatig tot onder de korf penetreert,  is het duidelijk dat Okapi Aalstar erg moeilijk te stoppen wordt wanneer ze zowel van buiten de perimeter als inside vrij spel krijgen.
« Dat stellen is zoveel als een open deur intrappen. BC Telenet Oostende is zich terdege van dit gevaar bewust. Aan ons om de door onze coaches Dario Gjergja en Thierry Declercq gedicteerde tactiek en spelpatronen naar de letter te volgen. Niet enkel in verdediging en zeker ook wat betreft de shotkeuze bij de aanval en op de rebound. Wij zijn er in ieder geval klaar voor. Wij zullen echt tot het uiterste gaan om proberen die vijfde opeenvolgende titel van landskampioen, woensdag te behalen. Lukt dat, dan keren wij rap, rap naar de Sleuyter Arena terug om samen met onze Yellow Army een feestje te bouwen. »
Nog even herinneren dat de vierde wedstrijd tussen Okapi Aalstar en BC Telenet Oostende woensdag op groot scherm rechtstreeks te volgen is in de Sleuyter Arena. Toegang gratis!

Back to top