« Onze K3 in bloedvorm » (Jos Desmet)

« Spelen we in Montenegro zoals de tweede helft van zaterdag tegen Hubo Limburg United, dan zie ik ons woensdag die eerste match in de Basketball Champions League winnen van KK Mornar », stelt kiné Jos Desmet van BC Telenet Oostende. Aan zijn 35ste Europese campagne toe – en 37 jaar kiné van BCO – hoopt Jos Desmet alvast op een nieuwe glansprestatie van de ‘Oostendse K3 ‘ Katic, Kesteloot, Kuridza…

Vorig seizoen verliezend finalist in zowel de Montenegrijnse competitie als in de Balkan League wist KK Mornar Bar zich pas via de kwalificatieronde tegen Igokea (Bosnië-Herzegovina) met 71-69 en 83-60 te plaatsen voor de nieuwe Basketball Champions League. Toch geen reden voor de door alle Europese watertjes gezwommen Jos Desmet om het als een makkie te aanzien.
« Hert wordt een grote stap in het onbekende. Niemand kent ècht het niveau van dit Montenegrijnse team dat na 3 verloren en 2 gewonnen wedstrijden 7de op 14 staat in de ABA Adriatic Basketball Association.  Wat niet wil zeggen dat onze Zaikapitings niet 100% over hun komende tegenstrevers zijn ingelicht».
Uit het roster leren we alvast dat KK Mornar Bar het van een mix aan Montenegrijnen en een handvol Amerikaanse spelers moet hebben. De statistieken leren dat daarbij hun Amerikaanse point-guard Waller en ex-Gravelines (2003) center Balsa Radunovic (36 jaar, 2m09) samen met de Amerikanen Ellis, Dickerson  en Jones de sterkhouders zijn. Zo liet Radunovic zaterdag in de met 82-66 gewonnen thuismatch in de ABA League  tegen FMP nog 5 rebounds en 10 pt naast zijn naam noteren. Waller (15pt) , Dickerson (14pt,) en Ellis (12pt) waren topscorers.
«Bij BC Telenet Oostende weet iedereen dat de basis van de overwinning eens temeer bij een niet te nemen verdediging zal liggen, wat op Limburg United nogmaals werd onderstreept. Eerst en vooral met een meesterlijk dirigerende Dusan Djordjevic, de op cruciale momenten ijskoud aan de vrijworplijn en met bommen uitpakkende Jean Salumu, maar meer dan dit alles nog met ons iedere match beter wordend super trio Katic-Kesteloot-Kuridza. Een Oostendse mannelijke versie van K3, al zij het meer geroutineerd dan de zingende meisjes… », lacht kiné Jos Desmet.
Kan de Oostendse bank met klasrijke nieuwkomers Walden en Newbill samen met routiniers Boukichou en Keselj  – in afwachting van het begin november verwachte wederoptreden van P.A. Gillet – op zijn beurt in het verre Montenegro het van hen verwachte niveau halen, dan ziet het er voor Jos Desmet zeker niet slecht uit voor BC Telenet Oostende, dat dinsdagmorgen met de bus naar Parijs vertrekt, aldaar het vliegtuig op naar Podgorica en dan nog één uur bus naar kuststadje Bar en de 2.500 plaatsen biedende Topolica Sportshall.

Go Oostende, go

Back to top