« Onze sterke flow bevestigen » (Dusan Djordjevic)

Na een eerder catastrofale start van het seizoen blijkt de voorbije weken niets noch niemand nog de Antwerp Giants te kunnen stoppen. Zes op zes in de FIBA Europe Cup, halve finalist Beker van België en vorige week overtuigend winnaar bij titelpretendent Mons-Hainaut. Een lijn die de Sinjoren vrijdag in hun Lotto Arena maar al te graag  zouden willen doortrekken tegen landskampioen en leider Scooore!League BC Telenet Oostende. Ploegkapitein  Dusan ‘the general’ Djordjevic van onze Zaikapitings hoopt dan weer dat BC Telenet Oostende al het goede van de voorbije twee matchen, waarbij Willebroek (Scooore!League) en Falco (Hongarije) onder de voet werden gelopen, kan bevestigen.

«Jammer genoeg komt die topper voor mij net iets te vroeg, » stelt Dusan Djordjevic uithijgend na een fel doorgedreven revalidatiesessie van zijn meniscusoperatie.
« Mijn knie herstelt goed van deze operatie. Maar voorlopig kan ik enkel als supporter nummer één aan de kant staan en mijn ploegmaats aanmoedigen. »
Dat BC Telenet Oostende uiteindelijk geen beroep doet op een medical joker om hem tijdelijk te vervangen, zegt Dusan ‘the general’ Djordjevic eigenlijk normaal te vinden.
« Wij beschikken over een zeer goed uitgebalanceerde en complementaire ploeg. Coach Gjergja weet die troef iedere wedstrijd weer beter uit te spelen met ‘Q’ Serron en soms Kyle Gibson als back-up voor Niels Marnegrave maar ook volop de kans gevend aan rookie Sam Hemeleers. Dat voor elkaar door het vuur gaan was altijd reeds ons huismerk. Het zal vrijdag in de Lotto Arena niet anders zijn. Met ijzersterk verdedigen en verstandige shotkeuze. »
Zoals iedere week weer wacht onze torens Rasco Katic-Khalid Boukichou ook op Antwerp Giants heel wat tegenstand binnen de paint. Afwachten ook hoe de als head-coach bij Antwerp Gianst furore makende Roel Moors het met zijn jong team tactisch denkt aan te pakken tegen het ervaringrijk blok van BC Telenet Oostende van coach Dario Gjergja. Zeker is dat het een wedstrijd wordt om duimen en vingers van af te likken. Voor wie de verplaatsing naar Antwerpen niet kan meemaken, goed nieuws. De match is live te zien op Play Sports Telenet.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top