« Onze supporters niet beschamen » (P.A. Gillet)

Dinsdag lang voor het ochtendgloren uit het ijskoude Oostende afgereisd naar het heerlijk warme vakantieparadijs Tenerife, wacht BC Telenet Oostende woensdagavond een loodzware opdracht in groep D Champions League tegen leider Iberostar Tenerife. « Niet in het minst omdat dit Spaanse topteam (4de in Liga Endesa!) de heenmatch in de VersluysIDôme met 66-62 verloor en in eigen Pabellon Insular hun leiderspositie zal willen verstevigen. » kijkt Pierre-Antoine Gillet vooruit.
Met kleppers als de Canadees-Nederlandse forward Aaron Doornekamp en « het wonder uit Phenix » Davin White in de rangen behoort Iberostar Tenerife tot de subtop van de Spaanse Liga Endesa. Ondanks een roster waar de klasse vanaf druipt, won Iberostar Tenerife vorige week in Champions League slechts na een buzzer-beater van…Davin White met 72-75 bij Strasbourg. Zondagavond hadden de geel-blauwen dan weer alle moeite om in de Spaanse competitie op verplaatsing bij de Catalaanse rode lantaarn Manresa na een 16-punten voorsprong met 74-79 aan de winst te blijven. Een gegeven dat Pierre-Antoine Gillet niet is ontgaan.
«In onze VersluysIDôme slaagden ook wij erin om de nochtans geroemde aanvalsmachine van Iberostar Tenerife af te stoppen. Dat zij amper 62 punten scoorden is veelzeggend. Het sterkt BC Telenet Oostende in ons geloof in eigen kunnen. Zeker omdat wij zonder stress spelen. Mentaal en fysiek is gans de ploeg er klaar voor. Al moeten wij ons hoeden voor het ontegensprekelijke thuisvoordeel van onze gastheren.»
Maar onze Zaikapitings kunnen gelukkig rekenen op een vliegtuiglading vol supporters die de verplaatsing met TUI-Fly vanuit Oostende niet enkel maakte om van de heerlijke 20 graden zonnewarmte te genieten. Ons mini-Yellow Army contingent is vastbesloten zich in het 5.100 plaatsen biedend Pabellon Insular Santiago Martin te laten zien….en horen.
« Een opsteker voor ons. Dat is zeker », glundert Pierre-Antoine Gillet.
« Aan ons om het vertrouwen van die supporters niet te beschamen. Wat de sleutel van de wedstrijd wordt, is reeds aangehaald: onze verdedigende sterkte. Aanvallend de juiste shotkeuzes nemen is bovendien een must. En omdat in het moderne basketbal driepunters steeds meer uitslagbepalend worden, hoop ik dat onze bommen nu wel door het net zoeven. Misschien zoals voor twee jaar in EuroCup op Sevilla? Daar netten wij 14/26 bommen! Voor herhaling op Spaanse bodem vatbaar. »
Go Oostende, go! Defense!!
Back to top