Scooore! League // BC Telenet Oostende - VOO Verviers-Pepinster // 6 mei 2015 om 20u30

“Onze suprematie bewijzen” Niels Marnegrave

Play-off time! 

De acht bestgeklasseerde ploegen in de Scooore!League, strijden vanaf woensdag voor de titel van Kampioen van België. Uittredend landskampioen BC Telenet Oostende wordt door iedereen en zeker door de tegenstanders maar al te graag als torenhoog favoriet naar voor geschoven om zichzelf opnieuw op te volgen. In de kwartfinale, gespeeld naar ‘best of three’, rekent #1 Scooore!League BC Telenet Oostende af met #8 VOO Verviers-Pepinster. Niels Marnegrave kijkt vol vertrouwen uit naar deze confrontatie…

“Voor VOO Verviers-Pepinster kan het seizoen nu al niet meer stuk. Voor aanvang van het seizoen durfden zij zelfs niet van een plaatsje in de play-offs te dromen. Nog minder wanneer eind november 2014 hun topper en beste scorer in de Scooore!League, Arizona Reid, naar de Filipijnen verkaste. Hun kwartfinale tegen BC Telenet Oostende beschouwen de Wolven dan ook zowat als de bekroning van hun seizoen,” weet Niels Marnegrave. In één adem erop wijzend dat  hierdoor de Pepins complexloos kunnen spelen en een gevaarlijke adder onder het gras kunnen zijn!

“VOO Verviers-Pepinster heeft niets te verliezen. Alle druk ligt op de schouders van BC Telenet Oostende. Dat beseffen wij als team beter dan wie ook. Wij spelen in feite het ganse seizoen reeds onder druk en weten daar behoorlijk goed mee om te gaan,  zeker ook in de voorbije tien wedstrijden van de Final Round tegen de vijf andere potentiële kandidaten voor de landstitel. Uit die ene uitschuiver bij Limburg United hebben we als ploeg de nodige lessen getrokken. Wij willen diezelfde positieve lijn tijdens de play-offs maximaal doortrekken. Om te beginnen tegen VOO Verviers-Pepinster moeten we voluit doorgaan en proberen de klus in twee matchen te klaren”. Op papier een best haalbare kaart want tijdens de reguliere competitie toonde BC Telenet Oostende zich twee keer de sterkste van Pepinster. 65-79 eind november, 85-66 eind februari.”

Toch wordt het volgens de zichzelf naar eigen zeggen terug in betere vormpeil voelende Niels Marnegrave geen fluitje van een cent: “VOO Verviers-Pepinster is na het vetrek van Arizona Reid uitgegroeid tot een collectief sterker geheel dat daarenboven erg a-typisch verdedigt, waardoor ze vrij gemakkelijke shotkansen creëren. Maar wij denken te weten hoe we de Wolven spreekwoordelijk kunnen muilbanden.” Positief denken dus bij Niels Marnegrave.

Meer dan ooit rekent BC Telenet Oostende de komende weken weer op de massale aanwezigheid van zijn hevig maar sportief supporterende Yellow Army die zichzelf woensdag reeds tegen de paar honderd uit het verre Verviers meegereisde en in het blauw uitgedoste Pepinsups kan bewijzen.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top