BC Telenet Oostende - Kangoeroes Willebroek: 94-59

Oostende bekert verder na overtuigende partij

Volgens de relativiteitstheorie van Albert Einstein is E (energie) = mc².  Bij BC Oostende bestaat er ondertussen een variante op deze formule, namelijk Q = mc².  Ook vandaag was “Q”uentin Serron opnieuw gangmaker van zijn team met enerzijds een verstikkende defensieve druk op de bezoekende point guard en anderzijds explosiviteit en trefzekerheid in aanval.

Samen met een precieze Archie was Serron dan ook de grote bezieler van de snelle Oostendse start, waardoor de 7-puntenachterstand van de heenwedstrijd in geen tijd was weggeveegd (14-4).  Boukichou viel uitstekend in en heerste in de bucket (23-13). In die aanvangsfase kon enkel Vernon Taylor voor wat bezoekend weerwerk zorgen. Ook na enkele rotaties kon Oostende deze druk aanhouden. Met Serron nu als backup van Marnegrave op de spelverdeling, konden Gillet en Salumu de voorsprong verder uitdiepen tot 37-16. Een driepunter van Magnano en vrijworpen van Tucker waren zowat het enige weerwerk in het tweede kwart. Het bezoekende fieldgoal-percentage van 29% in de eerste helft, illustreerde duidelijk de defensieve wurggreep van de thuisploeg.

Ruststand: 43-25

Ook in de tweede helft ging Oostende verschroeiend van start volgens hetzelfde recept. Zeer hoge defensieve druk en een opeenvolging van modelaanvallen via een goed verdelende Marnegrave, een energieke Serron en een onhoudbare Katic. Salumu met zijn tweede driepunter en Archie via de vrijworplijn, zetten dan ook al snel een dertiger verschil op het scorebord (68-38).

Driepunters De Roover en Tucker waren slechts druppels op een hete plaat en hielden de kustploeg niet tegen om toch verder door te gaan. Boukichou viel opnieuw sterk in voor Katic alsook Buzza  maakte een goeie invalbeurt. Door hun toedoen werd het 90-54 waarna ook de rest van het Oostendse roster tussen de lijnen kwam (Hemeleers, Lambrecht en Marelja.

Eindstand: 94-59

Lambrecht 0-0, Serron 5-8, Hemeleers 0-0, Marelja 0-2, Buza 5-6, Gillet 3-0, Salumu 6-3, Katic 4-10, Boukichou 11-8 (13 reb), Archie 5-4, Gibson 2-6

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top