BC Oostende - Sidigas Avellino: 51-61

Oostende bijt de tanden stuk op Avellino

Met de 2m15 grote Fesenko en de 2m13 grote Ndiaye botste Oostende voor het eerst tegen een ploeg die onder de borden sterker en groter was. Defensief boden Jekiri en Myers zeker het nodige weerwerk, maar aanvallend was het 40 minuten lang zwoegen om de openingen te vinden.BCO speelde zeker een verdienstelijke partij en het tienpuntenverlies had gerust een stukje kleiner kunnen zijn…

BCO hield de leider in de Italiaanse competitie defensief goed onder bedwang. Jekiri gaf geen duimbreed toe tegen Fesenko en controleerde bovendien de rebound. Salumu bracht zijn team met snedige penetraties aan de leiding (7-3) maar moest even later de wedstrijd staken met rugpijn na een onschuldig contact. Mwema nam meteen de scoordersrol van Salumu over en met driepunters duwde hij door naar 13-6. Toen Zerini en Scrub ook raak begonnen te mikken was het opnieuw Mwema die hen van antwoord diende al kon niet vermeden worden dat Avellino aansluiting zocht.  Jason Rich (ex-Oostende) en Leunen zorgden voor net geen aansluiting aan de rust.

Ruststand: 31-29

Ook na de rust kon BCO de voorsprong aanhouden via een nieuwe driepunter van Mwema en snelheid van Lasisi. Onoplettendheid in de Oostendse verdediging en een raakmikkende Filoy zorgde voor de eerste voorsprong van Avellino in de wedstrijd (37-38). Oostende kreeg het steeds moeilijker aanvallend om de juiste openingen te vinden en kon zo ook niet meer vermijden dat de Italianen traag maar zeker afstand namen. Een tussentijdse 9-1 foutenverhouding in het vierde kwart toont tevens aan dat de Oostendenaars zeker geen hulp kregen. Integendeel.  Avellino duwde door naar 38-49 waarna een driepunter van Fieler heel even nieuwe hoop bracht voor de kustploeg. (41-49). Die was echter van korte duur want Scrubb zorgde meteen voor ontnuchtering (41-56).
In de marge van de partij kon Buza zijn wederoptreden maken en werd de kloof nog verder gedicht.

Eindstand: 51-61

Statistieken>>

Back to top