Spirou Charleroi Telenet Oostende: 39 - 32

Oostende botst op een sterker Charleroi

Waren de Carolos beter gerecupereerd van hun Eurocup-treffen van afgelopen woensdag of waren ze gewoon aggressiever in verdediging en efficiënter in aanval? Feit is dat Oostende nooit echt het goeie ritme kon vinden en Mallet en co. de wedstrijd stilaan maar zeker naar zich toe trokken…

De wedstrijd toonde aanvankelijk twee nerveuze ploegen die heelwat missers opstapelden. Pas na twee minuten kon Gillet vanop de vrijworplijn de eerste score van de wedstrijd laten optekenen. Mallet scoorde meteen zijn eerste driepunter van de avond maar er zouden er nog 4 volgen.

Charleroi liep aanvankelijk weg naar 8-2 maar Thompson en Djordjevic (vanop de vrijworplijn) hielden de kloof aanvaardbaar. Aan het einde van het eerste kwart was het evenwicht helemaal hersteld en kwam Oostende zelfs heel even op voorsprong (18-19).

De ingekomen Stipanovic, toch één van de Oostendse sterkhouders van de afgelopen wedstrijden, moest na drie minuten al terug gaan zitten met foutenlast. Dat voelde Oostende overduidelijk in rebound maar ook in verdediging want Charleroi-center Watkins scoorde meteen 3 korven op rij. Oostende hield stand tot 26-25 maar na 6 opeenvolgende vrijworpen voor de thuisploeg (kort na een technische fout van coach Bozzi)  zag Oostende stilaan maar zeker de thuisploeg meer en meer afstand nemen. Net voor rust kon Mallet nog profiteren van misverstanden in de Oostendse verdediging en met twee driepunters de ruststand vastleggen op 39-32.

Na de pauze probeerde de kustploeg te reageren maar dat lukte niet. Charleroi daarentegen speelde een overweldigend derde kwart en was dodelijk precies. Geen makkelijke korven onder doel maar onder andere 5 op 7 driepunters via Mallet en Abukar. De voorsprong van de thuisploeg liep op tot net geen twintig punten (57-38) maar toch wilde de kustploeg nog niet opgeven.

Met een aangescherpte verdediging kon de thuisploeg dan toch even worden gestuit en werd de achterstand gereduceerd tot 63-53. Echter, met slechts 15 effectieve spelminuten moest Stipanovic reeds definitief het veld verlaten wat de remonte meteen bruusk afremde. Het definitieve kantelmoment kwam er toen Mallet na een aanvallende rebound opnieuw een driepunter binnenmikte voor 71-55.

Thompson kon de achterstand nog wat milderen voor een eindstand van 84-70.

Berggren 4-5, Serron 0-10, Stipanovic 2-4, Thompson 7-15, Marnegrave 3-0, Petrovic 3-0, Gillet 5-2, Salumu 0-0, Ponitka 0-2, Boukichou 0-2, Djordjevic 8-2

Meer foto’s van de wedstrijd vind je in de galerij: Belgacom Spirou Charleroi – BC Telenet Oostende 

Back to top