Sjödertälje Kings - BC Telenet Oostende:

Oostende botst op uiterst taaie Zweden

Telenet Oostende is er niet in geslaagd om zijn prestatie van afgelopen zaterdag in Charleroi te herhalen en zo de kwalificatie voor de volgende ronde in Fiba Europe Cup vandaag reeds af te dwingen. De Kings deden niets anders dan wat we al van hen wisten, maar BCO was meteen op achtervolgen aangewezen. In het derde kwart leek Oostende zich dan toch te kunnen herpakken (48-48) maar zakte toen compleet in elkaar in het laatste kwart…

De thuisploeg nam de beste start maar Gibson en Archie konden deze vrij snel afblokken. Via een uit alle hoeken binnenmikkende Joseph zette Sjödertälje een tweede tussenspurt waarop BCO al meteen moest passen (19-13). Via Katic onder doel en een driepunter van Salumu leek Oostende terug te kunnen aansluiten 21-19, maar toen ontketende Bowling zijn duivels met 3 rake driepunters (36-27). Oostende had het moeilijk om de stugge verdediging van de thuisploeg te ontmantelen en was daarbij tevens niet precies genoeg in afwerking.

Ruststand: 39-30

Na de pauze zagen we even een ander Oostende. De verdedigende druk kon langer aangehouden worden waardoor de Zweden tot gemiste of slechte shots werden gedwongen en vanuit de verdedigende rebound de tegenaanval werd gelanceerd. Bovendien werd Katic heel goed uitgespeeld onder doel (41-40). Anderson en Bizaca konden weerwerk bieden maar Gibson en Serron zorgden elk met een driepunter toch voor 48-48.

Het zag er naar uit dat Oostende de ban gebroken had en de wedstrijd in handen zou nemen, maar niets was minder waar. Het ploegspel stokte, de shots gingen niet meer binnen alsook de inleggers onder doel gingen naast. Bovendien werd er teveel balverlies geleden maar tot overmaat van ramp vonden de Sjödertälje Kings hun overdrive. Bowlin lanceerde met zijn 4e driepunter de finale eindspurt en kreeg meteen steun van Cerapowitz en Spires die vanuit de pick & roll meermaals perfect werd aangespeeld. Oostende bleef steken op slechts 6 luttele punten in dat laatste kwart en ging zodoende nog behoorlijk zwaar onderuit.

Eindstand: 71-54

Serron 7, Hemeleers 0, Buza 5, Marnegrave 4, Gillet 7, Salumu 3, Katic 10, Boukichou 4, Archie 4, Gibson 8

Voor uitgebreide statstieken: klik hier>>

Oostende heeft zijn lot volledig in eigen handen en kan zich mits winst volgende week op verplaatsing tegen het Hongaarse Falco KC, rechtstreeks plaatsen voor de 2e ronde. Zoniet moet Oostende rekenen op winst van Sjödertälje in Varese, dat vandaag ook onderuit ging tegen Falco KC. In alle andere scenario’s wordt het rekenwerk…

Back to top