BC Telenet Oostende - Antwerp Giants: 90-85

Oostende dient Giants eerste nederlaag toe

In een wedstrijd op “play-off” niveau bevestigde Oostende dat het inderdaad al grote progressie maakte in vergelijking met de Supercup anderhalve maand terug. Tegen een ongeslagen leider die zich niet zonder slag of stoot (en dat mocht zelfs letterlijk genomen worden) opzij liet zetten, toonde BCO zich duidelijk de sterkste.

De partij startte gelijkopgaand waarbij de sterkhouders zich al meteen toonden. Oostende kon rekenen op een ijzersterke Salumu (twee driepunters) en een gedreven Djordjevic terwijl bij Antwerpen het gevaar zoals verwacht van het trio Clark, Ware en Smith kwam (18-18). Wanneer ook Katic zijn draai vond en Gillet tussen de lijnen kwam, sloeg de thuisploeg een eerste kloof (39-24) na enkele splijtende fast breaks. Een time-out voor de Giants brak het Oostendse ritme en zorgde voor een nieuw momentum bij de bezoekers met opnieuw Ware, Clark en Smith als gangmakers (42-26). In een potige eindfase van de eerste helft, werd Walden stevig in de tang genomen en bleef Salumu hevig bloedend aan de neus op de grond liggen. Walden zou niet meer terugkeren na de rust. Salumu geraakte wel opgelapt en zou de match met een neusmasker verder afwerken.

Ruststand: 90-85

Na de pauze ging BCO meteen weer op zoek naar voorsprong. Een active Kuridza en vrijworpen van Salumu en Newbill gaven een eerste aanzet (61-54). Lefgozer Hemeleers viel complexloos in en zonder enige verzwakking van het Oostendse ploegspel gaf hij Djordjevic een ruime adempauze. Gillet speelde opnieuw uitmuttend: enerzijds de ene na de andere rebound naar beneden halend en anderzijds aan de overkant precies zijn driepunters binnenknallend. Al snel had Oostende zijn maximale voorsprong bij elkaar gespeeld (81-65). Net zoals in de eerste helft brak Antwerpen het Oostends momentum met een time-out om daarna weer hard toe te slaan (0-10) via de enige 3 sterkhouders Clark,  Ware en Smith (81-75).

Ware kon zelfs nog doorduwen tot 86-84 maar verder kwam het dan ook niet. want Salumu, Newbill en Djordjevic hadden het laatste woord en hielden de punten thuis.

Eindstand: 90-85

Statistieken >>

Back to top