Telenet Oostende - Okapi Aalstar: 99 - 68

Oostende domineert Aalstar van begin tot einde

Toegegeven, Aalstar moest een lichtgeblesseerde Young missen waardoor het wat minder impact had onder de borden. Toch doet dit helemaal niets af van deze knalprestatie van de kustploeg. Een snelle start met driepunters van Gillet en Thompson zorgde meteen voor 10-4. Ravio geraakte initieel niet op dreef tegen Serron als bewaker en zodoende kwamen de eerste tegenprikken van Tofi en Cummard.  Thompson speelde zeer geconcentreerd en werkte uiters secuur af. Ook Stipanovic woog op de Aalsterse verdediging en samen zorgden ze voor 27-13.

Na een time-out vluchte Okapi in een zone-verdediging maar ook dat bracht weinig zoden aan de dijk. De Oostendse defensieve rotatie deed heel goed zijn werk en resulteerde in heelwat snelle tegenaanvallen. Berggren dunkte 3 keer op rij en diepte zo de voorsprong verder uit tot 33-16 waarna Ponitka er met een driepunter 36-16 van maakte. Aalst teerde enkel op de flitsen van Ravio die bovendien heel frequent op de vrijworplijn mocht postvatten. Net voor rust driepunterden Thompson en Marnegrave naar 54-29 maar een lucky linkshandige buzzer-driepunter van wie anders dan Ravio, legde uiteindlijk de ruststand vast: 54-32

Ondanks de vele missers vroeg in de tweede helft liep Oostende toch verder uit naar 59-34. Via individuele flitsen van Butler en Ravio konden de Aalstenaars toch even Naderen tot 61-44 maar Thompson en Petrovic met 8 opeenvolgende punten, drukten alle Aalsterse hoop meteen de kop in (77-52).  Ponitka maakte indruk met een driepunter en een explosieve dunk, gevolgd door Salumu die ook twee opeenvolgende driepunters nette en zo de dertiger op het bord zette (90-60).

Bij Aalst was de veer al lang gebroken waardoor Oostende rustig kon controleren tot aan het eindsignaal. De Oostendse collectiviteit was duidelijk veel te sterk voor het Aalsterse individueel talent  (25 Oostendse assists tegen 9 voor Aalst en 51 punten van de Oostendse bank tegen 4 voor Aalst) waardoor de eindstand zeker oververdiend was voor coach Gjergja en zijn jonge bende.

Eindstand: 99-68

Berggren 10-3 (11 reb), Stipanovic 6-2, Thompson 13-7, Serron 0-0, Marnegrave 7-0 (8 assists), Petrovic 5-8, Gillet 5-7, Salumu 1-6, Ponitka 6-8, Boukichou 2-0,Djordjevic 6-2

meer foto’s vind je in de gallery BC Telenet Oostende – Okapi Aalstar 15 november 2013

Back to top