BC Oostende - CEZ Nymburk: 73-79

Oostende geraakt niet voorbij Nymburk

Een vermoeid ogend BCO (niet onbegrijpelijk na de zware bekerwedstrijden afgelopen weekend) startte de partij met onvoldoende focus en liet zo de bezoekers een vliegende start nemen. Oostende hervond daarna nog wel zijn ritme, kon aanklampen maar slaagde er net niet in om toe te slaan op het juiste moment om alsnog de overwinning binnen te halen. Oostende speelde tevens zonder de aan de enkel geblesseerde Jekiri.

De thuisploeg toonde onvoldoende focus bij aanvang van de partij en was vooral defensief overal een stap te laat. Nymburk profiteerde weelderig via 3 opeenvolgende driepunters van Berisha (4-14). Aanvallend teerde Oostende aanvankelijk ook teveel op driepunters die veelal doel misten. Coach Gjergja bleef roteren met zijn manschappen om de beste mix te vinden die het meeste karakter toonde. Schwartz stuwde vanuit een gretigere verdediging zijn manschappen vooruit, terwijl Salumu en Kuridza voor de afwerking zorgden (24-29). Oostende miste gestalte en onderging bij momenten de reboundsituaties waaruit de bezoekers meermaals extra scorekansen verzilverden.

Ruststand: 37-44

Na de pauze kende de kustploeg opnieuw een zwak moment waarin het het spel onderging en Nymburk weer kon uitlopen (43-48). Maar opnieuw vond Oostende weerbaarheid om die achterstand terug te dringen via Salumu en Fieler en even later Djordjevic die tevens Kuridza een paar keer goed wist te vinden (62-67). Maar de echte aansluitingstreffer kwam er niet terwijl Nymburk via een driepunter van Ray weer zuurstof kreeg. Fieler bleef nu aandringen (66-71) maar Nymburk vond in Laurence en Ray de spelers die de zege konden veilig stellen.

Eindstand: 73-79

BC Oostende kan zodoende de 4e plaats die recht heeft op kwalificatie voor de tweede ronde, niet meer bereiken. Een zesde plaats die recht geeft op het opvangnet van de FIBA Europe cup is wel nog bereikbaar.

Statistieken>>

.

Back to top