BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 78-71

Oostende houdt gretig Charleroi af

De Spirous waren duidelijk naar de kust afgezakt om punten te pakken. Met heel fysiek spel bleven ze tot op het eind meedoen voor de punten, al waren ze de volle 40 minuten op achtervolgen aangewezen…

De bezoekers misten compleet hun start tegen een Oostende dat net heel scherp begon. Na twee bommen van Gillet en twee inleggers van Katic moest coach Angillis al meteen naar een time-out grijpen (12-4).  Grant haalde voor Charleroi de kastanjes uit het vuur en kreeg hierbij wat steun van Libert. Boukichou viel goed in voor Katic en via een driepunter van Mwema stond er voor het eerst een verschil van 10 punten op het bord (32-22).  De focus verslapte echter bij de thuisploeg terwijl de bezoekers gretig aanvallende rebounds plukten en van Oostendse balverliezen profiteerden. Richardson mikte 2 opeenvolgende driepunters binnen maar Newbill beperkte de schade net voor rust.

Ruststand: 41-34

Katic, Djordjevic en Kesteloot forceerden een goeie start, maar de Carolo’s bleven gretig in hun achtervolging. Via de vrijworplijn vooral probeerden ze van hun achterstand weg te snoepen. Boukichou bleef behoorlijk spelen maar kon niet verhinderen dat Charleroi stillaan zijn greep  verstevigde. Uit een zoveelste offensieve rebound en een afgestrafte turnover puurden de bezoekers 5 punten en naderden nog heel dicht (71-68).

Een Time-out verder met Djordjevic naast Walden terug op het terrein en de buffer was snel weer aangedikt. Djordjevic bediende Gillet voor een nieuwe driepunter en Katic voor een inlegger onder de korf en het gevaar was meteen geweken.

Eindstand: 78-71

Statistieken>>

Back to top