Verviers-Pepinster - BC Telenet Oostende: 86 - 88

Oostende houdt stand tegen een enthousiast Pepinster.

Oostende heeft zijn “Waalse vijfdaagse” foutloos afgesloten. Na winst met dubbele overtime in Charleroi en een hardbevochten zege in Luik, kon het vanavond in Pepinster eveneens de 3 punten pakken. Weliswaar niet op volle kracht want Salumu was nog niet hersteld van een kniestoot tijdens de match tegen Luik en ook Serron had opnieuw last van een heropflakkerende pijn aan zijn enkel.

Een enthousiast en gedreven Pepinster nam de beste start via driepunters van Libert (8-0). Oostende kreeg wel open kansen maar werkte niet goed af tot Gillet met twee rake driepunters de Oostendse score eindelijk kon openen. Ook Thompson vond nu de weg naar de korf en via 8-8 nam de kustploeg de leiding over. Echter defensief klopte het plaatje niet want Pepinster vond te gemakkelijk de openingen en werkte tevens aan een zeer hoog percentage af (17-17). Met driepunters van Wilkinson en Ponitka kon Oostende weer wat afstand nemen (19-24) maar Libert en Besovic lieten niet begaan (32-32).

Deze “jojo-score” hield verder aan tot aan de rust waarbij Thompson bij Oostende voor puntenproductie zorgde en bij Pepinster het duo Libert- Jadin met hun driepunters de Pepins langzij hielden: 43-44

Na de pauze leken de Oostendenaars op weg om er korte metten mee te laken. Een 11-0 via de nog steeds raakmikkende Thompson, in combinatie met een gesloten verdediging die de thuisploeg toch een tijdje scoreloos hield, zorgde voor 43-55. Echter, Oostende kon de verdedigende intensiteit niet op peil houden en Pepinster toonde bovendien heelwat veerkracht. Opnieuw Libert maar ook een bevlieging van Washinton die 11 punten zonder misser scoorde, zorgden opnieuw voor aansluiting (59-62), Oostende probeerde zijn verdediging weer wat aan te scherpenen, maar tot 3 keer toe mikten de Pepins (Jadin en Schwartz) een driepunter binnen in de laatste seconde van de aanval en het was Penninck die de stand voor het eerst in evenwicht bracht (73-73).

Libert zorgde vanop de vrijworplijn heel even voor 78-76 maar Oostende hield het hoofd koel. Djordjevic scoorde en bediende Wilkinson (78-83) maar opnieuw Libert sputterde tegen (81-83). In de laatste seconden van de wedstrijd speelde aan beide kanten het spel van de tactische fouten volop, maar beide teams bleven feilloos aan de vrijworplijn. Djordjevic moest met 5 persoonlijke fouten het veld verlaten, maar Marnegrave (die overigens de ganse wedstrijd op een goed niveau speelde) bleef op luttele seconden voor het einde zijn kalmte bewaren aan de vrijworplijn en zorgde zo voor 85-88.

Op twee seconden voor tijd koos Oostende opnieuw voor de tactische fout waarop libert zijn eerste vrijworp scoorde en zijn volgende opzettelijk miste in de hoop dat de torens Akimbala en Besovic, de aanvallende rebound zouden kunnen binnentikken en zo nog de verlenging afdwingen. Dit plannetje draaide echter verkeerd uit waardoor Oostende twee punten voorsprong overhield en de wedstrijd won.

Eindstand: 86-88

Berggren 1-2, Serron 4-0, Echenique 2-0, Thompson 10-9, Marnegrave 4-5, Petrovic 4-5, Wilkinson 5-9, Gillet 6-0, Ponitka 4-5, Boukichou 4-0, Djordjevic 0-7

Back to top