Fox Town Cantu - Telenet Oostende: 83 -58

Oostende kan gemiste start niet meer rechtzetten.

De huidige nummer twee in de Italiaanse competitie was duidelijk te sterk voor Oostende. Reeds in het eerste kwart sloeg de thuisploeg een aanzienlijke kloof van 21 punten waarna de Belgische bezoekers, die vooral in het tweede en derde kwart toch een vuist konden maken, de ganse wedstrijd op achtervolgen waren aangewezen…

Oostende miste zijn start compleet en keek al na 6 minuten tegen een 20-7 achterstand aan. Ex-Luik speler Jenkins en zijn ploegmaat Ragland waren de voornaamste bezielers van deze Italiaans blitsstart met grote precisie van achter de driepuntlijn. De inbreng van Stipanovic en Ponitka kon aanvankelijk ook het tij niet keren waarna Gentile de voorsprong van de thuisploeg nog verder uitdiepte tot 32-11 op het einde van het eerste kwart.

Oostende kreeg zijn afwerking niet op peil en ook in rebound moest het zijn meerdere erkennen met een maximale achterstand bij 41-17 als gevolg. Maar halverwege het tweede kwart kwam er dan toch Oostends weerwerk. Via hard labeur van Petrovic, Serron en Stipanovic en scores van Thompson en Marnegrave, pakten de Oostendenaars heelwat van hun achterstand terug (46-34).

Via de vrijworplijn kon de thuisploeg de ruststand vastleggen op 48-34.

Na de pauze kon de kustploeg vooral in het derde kwart nog een hele tijd aanklampen via Serron en Stipanovic en de achterstand zelfs heel even onder 10 punten krijgen (50-49).

Cantu zag het gevaar en schakelde in het laatste kwart duidelijk een tandje hoger. Oostende vond de openingen niet meer en moest finaal helemaal afhaken. Cantu was nu duidelijk ontketend waardoor de kustploeg de kelk tot de bodem moest ledigen en zodoende toch nog een stevige nederlaag moest incasseren.

Berggren 6, Serron 8, Stipanovic 11, Thompson 9, Marnegrave 6, Petrovic 3, Gillet 5, Salumu 5, Ponitka 4, Djordjevic 1

Back to top