BC Telenet Oostende - Okapi Aalstar: 80-79

Oostende klopt Aalst met het kleinste verschil

Oostende moest 48 uur na de Europese kwalificatie al opnieuw aan de slag in de eigen competitie. BCO won deze partij op een eerder on-Oostendse manier met 14 gescoorde driepunters aan meer dan 50% die een iets mindere defense en een teveel aan balverliezen compenseerden.

Reeds van bij aanvang waren de geelhemden zeer goed bij schot . Via 5 driepunters van het trio Djordjevic, Gillet en Newbill kwam Oostende meteen op voorsprong (19-12). Ook Mwema nette vervolgens twee driepunters en duwde zo door naar een vroege maximale voorsprong bij 31-17. Aalst dat aanvankelijk enkel kon rekenen op Tofi, Taylor en Amis om de schade te beperken, kwam nu vooral via de vrijworplijn dichterbij (36-32). Newbill en Djordjevic konden net voor rust nog net voor wat extra zuurstof zorgen.

Ruststand: 41-36

Na de pauze zorgden Djordjevic, Newbill en Kesteloot via 3 bijkomende driepunters voor 53-43, maar net zoals voor de rust kon Aalst opnieuw via de vrijworplijn de schade beperken en zelfs dichterbij sluipen. Uiteindelijk zorgden Amis, Geukens en Taylor er zelfs voor dat de kloof helemaal gedicht werd en Aalst voor het eerst op voorsprong kwam (58-61). Er werd heel fysiek gespeeld aan beide kanten waardoor het feit dat Oostende over de ganse wedstrijd slechts 4 keer op de vrijworplijn mocht postvatten, toch een eigenaardige statistiek is.  Oostende en Aalst speelden nog een paar keer haasje over (70-73 & 74-73) maar finaal toonden  Djordjevic, Boukichou en Walden zich net iets straffer dan het trio Tofi, Taylor en Troisfontaines waarbij Walden de beslissende driepunter nette en Aalst er niet meer in slaagde hun laatste doelpoging te scoren.

Eindstand: 80-79

Statistieken>> 

Back to top