BC Oostende - Antwerp Giants: 77 - 65

Oostende klopt de Giants in attractieve topper!

Oostende toonde zich met bij momenten spectaculair basketbal de meerdere van Antwerpen. Een heel leuk kijkstuk voor de zeer goed gevulde Versluys|Dôme als afsluiter van de eerste ronde van de reguliere competitie.

De ploegen waren aanvankelijk aan elkaar gewaagd (10-10), maar de Giants vonden in Kalinoski en een tot dan toe raakmikkende Vanwijn, twee sterkhouders die voor hun ploeg de forcing voerden (16-22). Na een time-out en extra power van de Oostendse bank werd de situatie al snel omgedraaid (25-22) . Extra punch in defense, aanvallende acties van Salumu, powerplay en spectaculaire dunks van Myers in combinatie met rebounds van Mwema  waren de sleutels voor een knappe voorsprong aan de rust.

Ruststand: 45-37

Ook na de rust hield Oostende vast aan een gelijkaardig recept  met deze keer Djordjevic, Salumu en Fieler in een glansrol (56-48). Antwerpen reageerde wel via Lee, Duzinsky en vrijworpen van Kingsley, maar niettegenstaande de thuisploeg 3 lay-ups liet liggen, kon het zijn voorsprong toch aanhouden (61-50).  Defensief werd Vanwijn volledig onmondig gemaakt maar Kalinoski en Duzinsky probeerden met driepunters toch nog te dreigen. Fieler en vooral Mihailovic hadden nog een slotoffensief in petto en stelden de zege helemaal veilig.

Eindstand: 77-65

Statistieken>>

Back to top