BC Telenet Oostende - JDA Dijon: 80 - 71

Oostende klopt Dijon en blijft op koers in Eurocup

Als Oostende al zijn thuiswedstrijden kan winnen dan plaatst het zich probleemloos voor de tweede ronde Eurocup. Vandaag deed het alvast wat het moest doen door het fysiek sterke geheel van JDA Dijon te verslaan. De basis voor de overwinning werd reeds gelegd in een beresterk 2 de kwart.

Twee collectief spelende ploegen gaven elkaar geen duimbreed toe. Oostende verdedigde intensief maar kon aanvallend de juiste openingen niet meteen vinden (8-9). Via Joseph liep Dijon heel even uit (8-14) maar de vrijworpen van Djordjevic en enkele flitsen van de ingekomen Prince herstelden de situatie vrij snel (22-19). Alle ingekomen spelers brachten hun team zelfs helemaal in overdrive. Prince ging door op zijn elan, Muya nam over van Serron als bewaker van de vinnige Walker en deed dat op een aanstekelijke energieke manier. Berggren domineerde het luchtruim en Marnegrave liet zijn team draaien als een geoliede machine. Aanvallend wisten de Fransen niet van welk hout pijlen maken want In het tweede kwart duurde het maar liefst meer dan 7 minuten vooraleer de bezoekers een eerste keer konden scoren en voor het ganse kwart werd een 18-4 tussenspurt opgetekend.

Ruststand: 40-23

Dijon staat gekend als een team dat nooit opgeeft en ook vandaag was dit niet het geval. In het derde kwart liep Oostende aanvankelijk nog verder uit tot 49-25 via driepunters van Ponitka en Wilkinson, maar Dijon wilde niet buigen. Via driepunters van Harris en Walker vochten de bezoekers een eerste keer terug naar 49-33. Ponitka en Gillet mikten eveneens hun driepunters binnen maar via Curti werd het 59-46.

Serron met twee driepunters kon weer voor wat zuurstof zorgen (68-50) maar vroeg in het vierde kwart keek de kustploeg al tegen 4 ploegfouten aan. Hierdoor stonden de Franse bezoekers om de haverklap op de vrijworplijn. Acties van Joseph en driepunters van Harris zorgden voor 70-62 maar een nieuwe driepunter van Gillet en een dunk van Ponitka stelden de zege veilig op minder dan een minuut voor het einde (78-68). Oostende kwam enkel een puntje tekort om zich tevens positief te plaatsen tegenover Dijon dat in de heenwedstrijd eveneens won met 9 punten verschil.

Eindstand: 80-71

Berggren 6-0, Serron 5-8, Echenique 6-0, Muya 3-1, Marnegrave 2-0, Wilkinson 0-5, Gillet 2-6, Ponitka 2-15, Fjordjevic 4-0, Prince 12-3

Voor de volledige statistieken: klik hier>>

Back to top