BC Telelent Oostende - VOO Pepinster: 97-78.

Oostende klopt een moedig Pepinster

In een goedgevulde en sfeervolle Sleuyter Arena werd een aangename en lange tijd spannende partij basketball bij elkaar gespeeld. Een moedig en secuur afwerkend Pepinster was allerminst onder de indruk en legde de kustploeg tot diep in de tweede helft het vuur aan de schenen.

Oostende had het moeilijk om aanvallend de juiste cadans te vinden en verdedigend kregen de “Pepins” teveel ruimte waar vooral de Australiër Madgen goed van profiteerde. Djordjevic en Katic probeerden hun team op gang te trekken, wat even leek te lukken (14-13). Maar Stomes en opnieuw Madgen mikten opnieuw enkele driepunters binnen waardoor Pepinster tot 21-27 kon uitlopen.

Toch leek Oostende heel even zijn defensieve gretigheid teruggevonden te hebben wat meteen resulteerde in een 8-2 tussenspurt naar 29-29. Via een driepunter van Gibson leek Oostende meteen erop en erover te gaan, maar dat was opnieuw buiten Madgen en Stomes gerekend.

Ruststand: 41-42

Na de pauze opende Stomes opnieuw met een driepunter, maar zag zich meteen gecounterd door Buza en Gillet die ook beiden een bom binnengooiden. Coach Gjergja roteerde vlot met zijn manschappen om de intensiteit in  de partij hoog te houden. Maar de bezoekers haakten niet af (54-54).

Gibson luidde met twee rake driepunters de definitieve vlucht in (65- 57) en met nieuwe driepunters van Stomes en Jadin probeerden de bezoekers een laatste keer aan te klampten. Katic bleef onhoudbaar onder doel terwijl Salumu en finaal Djordjevic de zege veilig stelden.

Eindstand: 97-78

Serron 2-5, Hemeleers 0-2, Buza 2-3, Marnegrave 5-0, Gillet 2-3, Salumu 1- 8, Katic 6-12, Boukichou 8-2, Djordjevic 6-11, Archie 4-2, Archie 4-2, Gibson 5-8

Wedstrijdblad
Back to top