BC Telenet Oostende - Le Mans Sarthe Basket: 79-70

Oostende klopt nu ook Le Mans en blijft Europees ongeslagen in de Sleuyter Arena

Le Mans had absoluut een zege nodig om nog aanspraak te kunnen maken op de tweede ronde van Eurocup ten nadele van het Tsjechische Nymburk. Oostende was echter heel gedreven om deze schitterende eerste ronde dan ook met een positieve noot af te sluiten….

De thuisploeg nam meteen de beste start met Serron die secuur afwerkte (7-2). Hij kreeg steun van Thompson terwijl Djordjevic na elke goeie defense, keer na keer een fast break lanceerde (17-7). Enkel de stevige Franse center Batista kon enig weerwerk bieden aan de initiële Oostendse overmacht. Pas toen Duggins en Sy zich ook begonnen te mengen, kon Le Mans wat van zijn achterstand terugnemen (19-14). Een goed ingekomen Wright en een driepunter van Ponitka zorgden weer even voor zuurstof (27-22).

Oostende kreeg geen cadeaus en kreunde stilaan onder de foutenlast (Djordjevic, Wilkinson en Berggren) maar dat hield de thuisploeg er niet van om zijn voorsprong vast te houden. Via driepunters van Therry en vooral veel dominantie in aanvallende rebound naderden de bezoekers tot 31-29. Op voorsprong komen lukte echter niet want Marnegrave viel schitterend in en strooide kwistig met assists die door Serron en Salumu gretig in ontvangst werden genomen om vlot hun driepunters binnen te mikken.

Ruststand: 43-41

Na de pauze opende Serron opnieuw met een driepunter en ook Petrovic speelde zich weer met zijn werkkracht in de kijker. Le Mans vocht voor wat het waard was, verdedigde heel stevig en kon hiermee toch enkele Oostendse balverliezen veroorzaken (50-49). Het was echter pas na een onsportieve fout tegen de thuisploeg, waar Le Mans 5 punten uit puurde, dat het heel even aan de leiding kwam (54-58).

Oostende panikeerde echter niet, dreef zelf zijn verdediging wat op en ontfutselde zelf weer een paar keer de bal. Jean Salumu bleef sterk acteren en bracht zo de bordjes weer in evenwicht. hij kreeg bovendien opnieuw steun van Wright en Ponitka die op aangeven van Marnegrave zijn derde driepunter nette (75-63). De buit was binnen en Oostende controleerde verder vlot tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 79-70

Berggren 7-0, Serron 8-3, Thompson 7-4, Marnegrave 0-2 (8 assists), Petrovic 3-2, Wilkinson 0-0, Gillet 2-3, Salumu 6-7, Ponitka 3-9, Boukichou 0-0, Djordjevic 0-2 (4 assists), Wright 7-4

Back to top