VOO Wolves Pepinster - BC Telenet Oostende: 61 -86

Oostende komt nooit in de problemen tegen Pepinster.

Het is dikwijls anders geweest in Pepinster waar Oostende in een kolkende Hall du Paire meermaals de duimen moest leggen. Coach Gjergja liet dan ook niets aan de twijfel over en bereide de wedstrijd tot in de puntjes voor. Buiten het tweede kwart waar soms warm en koud tegelijk werd geblazen, kwam de kustploeg nooit in de problemen tegen de jonge Wolven uit Pepinster.

Oostende nam een vliegende start via een indrukwekkende en omnipresente Serron. Snoeihard in verdediging, rebounds uit de lucht plukkend tussen de grote jongens en vooral met snedige drives naar de korf infiltrerend (2-14). Ook Thompson was productief en eveneens Djordjevic was heel aanwezig (6-18). Enige minpunt was enkel de snelle foutenlast van zowel Djordjevic, Stipanovic en Berggren.

In het tweede kwart kwam Pepinster dan toch even terug in de wedstrijd en naderde tot op 3 punten met vooral Penninck als voornaamste bezieler (17-20).  Een driepunter van Salumu en scores van Serron en Thompson sloegen deze eerste tegenprik meteen weer af (17-29) maar via driepunters van Libert en Dandridge kwam de thuisploeg nog een tweede keer opzetten. Ook deze poging werd collectief afgeslagen waardoor de rust werd bereikt bij een 31-40 tussenstand.

Na de pauze opende Gillet meteen met een driepunter maar belangrijker was dat de Oostendse verdediging nog agressiever en verbetener voor de dag kwam dan in de eerste helft. De Oostendenaars beperkten de thuisploeg tot hooguit 9 punten in dat derde kwart en sloegen meteen de beslissende kloof naar 40-62. Voornaamste bezielers waren Thompson, Stipanovic en een goed orkestrerende Marnegrave. Weerwerk kwam er hoofdzakelijk van Biggs en Jankovic via aanvallende rebounds.

In het laatste kwart duwden Thompson en Stipanovic verder door en kon even later Berggren zowaar de dertiger op het bord dunken (45-76). Enkel van op de vrijworplijn was de kustploeg verrassend ondermaats (14/29) maar dit had gelukkig totaal geen invloed op deze collectieve prestatie.

Eindstand: 86 -61

Berggren 4-6, Serron 11-4, Stipanovic 2-14, Thompson 11-10, Pauwaert 0-0, Marnegrave 0-2 (6 assists), Petrovic 2-4, Gillet 2-5, Salumu 4-3, Djordjevic 6-2

Back to top