Türk Telekom Ankara - BC Telenet Oostende: 80-68

Oostende kraakt in het slotkwart

Bij 55-58 met nog een dikke 6 minuten te gaan, leek er wel wat in de maak voor de kustploeg. Maar een verschroeiende eindspurt van de Turken was er teveel aan voor BCO.

Oostende was niet onder de indruk van de thuisploeg en ging vlot mee. Serron en Gibson, wat later ook gesteund door Archie, waren de gangmakers voor een 10-15 voorsprong.  Een 10-0 tussenspurt via Jenkins en Buckner zetten de kustploeg weer met beide voeten op de grond (20-15).  Katic gevolgd door Salumu en Gillet met driepunters, neutraliseerden de achterstand waarna Buza zijn team heel even weer op voorsprong dunkte (28-30). Jenkins en Woodside scoorden beiden van achter de boog waardoor de thuisploeg alsnog met voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand: 37-33

Na de rust had de kustploeg moeite om meteen de juiste cadans te vinden en liep wat achter de feiten aan. Ex-NBAer Hayslip en nieuwkomer Harris kwamen meer en meer in de match en waren de bezielers van de 49-39 voorsprong.

Driepunters van Salumu en Archie gaven Oostende een nieuw elan (55-49). Een goed aangespeelde Boukichou duwde vervolgens door tot de hoopgevende 55-58 voorsprong. Jammergenoeg was deze voorsprong van korte duur want Oostende viel compleet stil. Het vond aanvallende niet meer de juiste opties terwijl het verdedigend de acties van Hayslip, Harris en Jenkins niet  meer onder controle kreeg, met een 18-2 inhaalbeweging als gevolg (74-60). Katic kon op zo’n dikke twee minuten voor het eindsignaal nog milderen tot op 8 punten van de leidersplaats, maar Harris en Woodside driepunterden die laatste strohalm helemaal aan flarden.

Eindstand: 80-68

Serron 9, Buza 2, Marnegrave 0, Gillet 5, Salumu 10, Katic 11, Boukichou 10, Djordjevic 0, Archie 7, Gibson 14

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top