Cibona Zagreb - Telenet Oostende: 82 - 85

Oostende mee op kop na nieuwe Eurocup winst tegen Cibona Zagreb

Een heel speciale wedstrijd voor coach Dario Gjergja die als het ware “thuis” op verplaatsing speelde. Hij woont namelijk slechts op enkele minuten van de Drazen Petrovic Arena waar het bij Cibona Zagreb ook allemaal begon voor hem. Onder een goedkeurend oog van vele vrienden en familie werd het dan ook een zege met extra pigment voor de Oostendse coach…

Oostende kwam heel goed uit de startblokken via Thompson en Serron die elk 7 punten scoorden in de aanvangsminuten van de partij (6-14). Cibona bleef aanklampen via Saric, één van de lokale toptalenten. Ook Wilkinson toont week na week dat hij steeds beter het ritme kan vinden na zijn rugblessure en nette meteen twee driepunters. Samen met Thompson en Wright die ook zijn eerste korf nette na meer dan 2 maand inactiviteit, stond er al vroeg in de wedstrijd een tienpuntenkloofje op het scorebord (20-30).

Via zijn Servische Forward Jagodik kon de Croatische thuisploeg toch blijven aanklampen, vooral toen de goed verdelende Blassingame (6 assists) ook zelf begon te scoren (32-38). Een sterke invalbeurt van Salumu die meteen twee driepunters en twee vrijworpen lukte, hielp de kustploeg zijn voorsprong in stand te houden tot aan de rust: 47 – 54

Na de pauze ging Jagodik op zijn elan verder en kreeg nu ook steun van Strawberry waarna Saric met een driepunter de thuisploeg zowaar voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong bracht (61-60). Bovendien werd coach Gjergja geconfronteerd met heelwat spelers die in foutenlast verkeerden (Wilkinson, Thompson, Serron, Gillet en Berggren) en probeerde de schade maximaal te beperken tot aan het vierde kwart.

Lang kon de thuisploeg echter niet genieten van zijn voorsprong en hoe hard Saric bleef aandringen, Oostende gaf niet toe en nam zelf de controle weer over met opnieuw Djordjevic aan het roer en Thompson en Salumu aan het kanon (65-68). Een laatste poging tot machtsgreep van de thuisploeg naar 71-68 werd even snel weer onschadelijk gemaakt, deze keer via een driepunter Wilkinson en Serron die Thompson perfect bediende (73-80).

Jagodik gaf zich echter nog niet gewonnen en via een driepunter, een dunk en twee vrijworpen haalde hij alles uit de kast, maar een koelbloedige Djordjevic gaf geen krimp vanop de vrijworplijn en stelde zo de zege helemaal veilig!

Eindstand: 82-85

Door het verlies van leider Cantu op het veld van Nymburk komt Oostende nu naast de Italianen aan de leiding in groep A (weliswaar met een negatief doelsaldo) en kan de laatste speeldag nog beslissen over wie groepswinnaar wordt.

Berggren 6, Serron 12, Thompson 18, Marnegrave 4, Petrovic 1, Wilkinson 13, Gillet 2, Salumu 11, Ponitka 6, Djordjevic 10, Wright 2

Back to top