BC Telenet Oostende - Foxtown Cantu: 83-77

Oostende met glans naar de 2e ronde van Eurocup

Telenet Oostende heeft de reguliere competitie van Eurocup op een mooie manier afgesloten en door winst tegen het Italiaanse Cantu, de poule als tweede afgesloten. Hiervoor was wel een verpletterende tweede helft nodig na een zeer moeilijke eerste helft…

In het eerst kwart reeg de thuisploeg de balverliezen aan elkaar en de Italiaanse bezoekers lieten niet na om deze gretig af te straffen (4-11). Met een driepunter van Gillet en een drive van Ponitka kon Oostende heel even naderen (9-11) maar niet voor lang want zowel Jones van buitenuit als Williams onder doel breidden de voorsprong snel weer verder uit (11-24).

Niet alleen in verdediging speelde de thuisploeg onherkenbaar, maar ook aanvallend werd zelden de juiste optie gekozen. Muya bracht opnieuw wat energie en Ponitka knalde een driepunter binnen (20-27) . Wilkinson en wat later ook Muya deden hem dat na maar ook dat was onvoldoende omdat de thuisploeg er maar niet in slaagde zijn tegenstander het scoren te beletten (30-44). Een fast break van Serron en een driepunter van Djordjevic waren de laatste Oostendse wapenfeiten voor de rust terwijl bij de bezoekers vooral Buva en Feldeine zich in de kijker speelden.

Ruststand: 35-47

Het derde kwart startte Oostende met een andere ingesteldheid: de verdediging was opnieuw wat scherper en aanvallend kwam zowat iedereen tot scoren in het collectieve spel. Cantu begaf nog niet en bleef via driepunters van Gentile zijn kloof behouden (42-52). Domper was bovendien dat JP Prince al meteen tegen zijn 4e persoonlijke fout aankeek, maar coach Gjergja nam een berekend risico en hield de Amerikaan die al een paar keer het verschil kon maken, tussen de lijnen (45-54). Oostende maakte uiteindelijk toch al een stuk goed op het einde van het derde kwart maar ging daarna op verpletterende wijze op zijn elan door (53-59).

Niels Marnegrave kreeg de machine aanvallend weer helemaal aan de praat en vanaf dan ging het vrij snel. Prince bracht de score in evenwicht met een driepunter en 3 vrijworpen (62-62) en  Boukichou maakte een zeer nuttige invalbeurt en was nadrukkelijk aanwezig in deze eindfase van de wedstrijd (73-65).

Met driepunters van Gentile en Feldeine probeerde Cantu nog roet in het eten te gooien (73-73) maar de daaropvolgende eindfase was volledig voor de thuisploeg. Eerst een driepunter van Gillet, waarna Prince en Djordjevic beiden hun vrijworpen feilloos omzetten en Serron eveneens met een driepunter de eindstand mocht vastleggen.

Eindstand: 83-77

Berggren 4-2, Serron 2-3, Echenique 0-4, Muya 6-1, Marnegrave 0-0, Wilkinson 6-2, Gillet 3-5, Salumu 0-0,Ponitka 9-0, Boukichou 0-7, Djordjevic 5-5, Prince 0-19

Voor uitgebreide statistieken, klik hier >>

Back to top