BC Oostende - Okapi Aalstar: 69-38

Oostende neemt Aalst in defensieve wurggreep

Het duurde ruim 6 minuten vooraleer Aalst zijn eerste punten kon laten optekenen. Oostende duwde de Aalstenaars compleet uit hun spel met Jekiri als blikvanger die in zijn eentje de Aalsterse reus Tofi het zwijgen oplegde en hiermee de bezoekers behoorlijk onmondig maakte. Ook na de rust slaagde Aalst er nooit in het goeie ritme te vinden en moest zo finaal helemaal lossen.

Jekiri danste rond Tofi heen en had steeds een arm in de paslijn waardoor de bezoekende center onbereikbaar was. Wanneer deze dan toch eens werd aangespeeld blokte Jekiri de doelpoging meteen af. Aanvallend teerde BCO vooral op de flitsen van Salumu (9-0). De eerste Aalsterse tegenscore na ruim 6 minuten kwam van ex-Oostendenaar Sam Hemeleers (14-2).  Geukens en Charbascz mikten beiden een driepunter binnen maar een sterke Kuridza scoorde er eveneens twee (20-11).  Djordjevic en Salumu hielden de kloof intact tot aan de rust.

Ruststand: 32-19

Na de pauze reageerden de Aalstenaars met een pak meer agressiviteit al leverde dit voornamelijk meer fouten dan punten op. Oostende had het aanvallend toch ook even moeilijk om de juiste kadans te vinden met een traag scoreverloop tot gevolg (34-25). Jekiri en Kuridza konden dan toch één en ander forceren en diepten de kloof meteen uit richting de twintig punten (47-29). Het was wachten op Lasisi om die twintiger effectief op het scorebord te zien (57-33). Omdat BCO de bezoekers tot balverliezen bleef dwingen kon Myers even later zelfs de dertiger op het scorebord zetten (67-36) kort voor affluiten.

Eindstand: 69-38

Statistieken>>

Back to top