Kangoeroes Willebroek - BC Telenet Oostende: 72-93

Oostende nooit in de problemen in Willebroek

Niettegenstaande een eerder aarzelend begin van de partij trok Oostende de wedstrijd vrij vlug naar zich toe en kwam nooit meer in de problemen tegen Kangoeroes Willebroek dat weliswaar één van zijn sterkhouders moest missen.

In de aanvangsminuten kreeg de kustploeg moeilijk goeie doelkansen bij elkaar gespeeld. Bovendien werden de kansen die er waren dan ook aan een zeer laag percentage afgewerkt. Kangoeroes aan de andere kant speelde zeer opportunistisch maar toch vrij efficiënt in afwerking. Gibson maar vooral Serron hielden hun team dan toch wat in het zog van de thuisploeg (16-13). Pas in het tweede kwart en na enkele rotaties leek Oostende dan toch de juiste kadans te pakken te hebben. Salumu verdedigde de longen uit zijn lijf tegen de de kwieke Taylor maar hield toch nog genoeg adem over om ook in aanval 5 punten te netten. De ingekomen Katic bracht een pak meer présence in de defensieve raket, maar ook aanvallend bedankte hij de goeie bediening van Marnegrave met enkele rake korven onder doel. Alles bij elkaar voldoende voor een tussenspurt naar 22-27 en 28-39 aan de rust.

Na de pauze diepten de driepunters van Archie en Gibson de kloof nog wat meer uit (28-47) en in geen tijd stond onder impuls van Serron en Boukichou voor het eerst een twintiger verschil op het scorebord (31-51). Bij de Kangoeroes probeerden Oveneke en Geukens nog tegen te prikken, maar de Oostendse vogels waren definitief gaan vliegen (33-57). Twee driepunters van Gibson zetten net niet de dertiger op het scorebord aan het einde van het 3e kwart (43-72). Maar dat was slechts uitstel want bij 48-78, via een onhoudbare Katic, was het dan toch zover.

Op een dikke 6 minuten voor het einde gaf coach Gjergja de kans aan yougsters Lambrecht en Hemeleers. Bij Willebroek mikten Derroover en Magnano samen nog 4 driepunters binnen, maar aan Oostendse kant zorgde vooral Buza nog voor het nodige weerwerk.

Eindstand: 72-93

Lambrecht 0-0, Serron 7-4, Hemeleers 0-0, Buza 0-9, Marnegrave 6-0, Gillet 5-2, Salumu 5-4, Katic 8-10, Boukichou 3-10, Djordjevic 2-0, Archie 0-6, Gibson 3-9

Back to top