Dexia Mons-Hainaut - BC Telenet Oostende: 56-66

Oostende speelt buffer van 10 punten bij elkaar

Telenet Oostende heeft een eerste stap gezet richting kwalificatie voor de 1/2 finales van de Beker van België. In de Mons Arena speelde het een voorsprong van 10 punten bij elkaar wat alvast een goeie zaak is voor de return op 28 februari in Oostende.

De kustploeg nam de beste start via Ponitka vanuit een strakke verdediging. Onder impuls van Cage maar vooral via de ingekomen Jason Love, goed voor 8 punten in minder dan 4 minuten, nam de thuisploeg het commando over naar het einde van het eerste kwart (17-14). Via een goed collectief en een driepunter van Gillet nam Oostende het heft zeer snel weer in handen maar viel dan plots helemaal stil. Skeen en Cage drongen aan maar Muya en Salumu hielden nog even af (22-25). Balverliezen van Oostende, aanvallende rebounds van Mons en teveel gemiste vrijworpen voor de kustploeg, lieten toe dat Mons alsnog met het kleinste verschil kon gaan rusten.

Ruststand: 30-29

Vertrekkend vanuit defense met een goede transitie, nam Oostende meteen de leiding weer over (32-35), maar kon echter niet beletten dat de thuisploeg eveneens beter in de wedstrijd kwam (40-40).  Wilkinson met een driepunter trok naar het einde van het derde kwart de definitieve Oostendse vlucht op gang (35-40).

Beide partijen gaven elkaar bij aanvang van het laatste kwart geen duimbreed toe en het duurde toch even tot uiteindelijk Prince en Boukichou de voorsprong opnieuw konden verruimen tot 44-54, de eerste keer dat er een verschil van 10 punten op het scorebord stond. Skeen belette met een driepunter dat de voorsprong nog groter zou worden al kreeg hij meteen een zelfde antwoord van Prince en Marnegrave (50-64). Enkel Skeen slaagde er nog in om met twee late driepunters, net voor tijd de kloof opnieuw te reduceren tot 10 punten.

Eindstand: 56-66

Berggren 3-0, Serron 2-0, Marelja 0-0, Muya 3-2, Marnegrave 2-3, Wilkinson 0-7, Gillet 3-2, Salumu 4-0, Ponitka 8-2, Boukichou 2-6, Djordjevic 2-5, Prince 2-10

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top