Telenet Oostende - Kangoeroes Willebroek: 102 - 64

Oostende stelt al na één helft de zege veilig

De goed volgelopen Sleuyter Arena kreeg meteen heel wat spektakel voorgeschoteld. Een gretig spelende kustploeg drong meteen zijn wil op aan de neo-eersteklasser en sloot de eerste helft af met een voorsprong van maar liefst 40 punten…

De bezoekers werden meteen klem gezet. Oveneke en Loucks zorgden voor enig weerwerk maar konden niet op tegen de collectieve punch van de thuisploeg. Berggren ramde 3 keer na elkaar de bal door de ring, Salumu en Thompson mikten hun driepunters binnen en zorgden voor een 27-9 voorsprong. Ook Gillet kwam op dreef en was zijn bewaker meermaals te slim of te snel af. Salumu bleef heel allert spelen en zorgde met een nieuwe driepunter voor 36-11.  Even later zette Petrovic de dertiger op het bord en Thompson zowaar de veertiger net voor rust.

Ruststand: 66-26

Na de pauze hadden de Oostendenaars het aanvankelijk moeilijk om het scherpte te behouden. Djordjevic en Gillet hielden met driepunters de kloof heel even nog intact, maar via 2 driepunters van Loucks en 4 stuks van Fitzpatrick moest de kustploeg toch wel 10 punten van zijn voorsprong prijsgeven.

Coach Gjergja greep in en in het laatste kwart werd opnieuw orde op zaken gesteld en Ponitka zorgde uiteindelijk nog voor de century-score.

Eindstand: 102 – 64

Berggren 6-8, Serron 4-0, Stipanovic 6-3, Thompson 11-8, Pauwaert 0-0, Marnegraeve 3-7, Petrovic 4-2, Gillet 11-5, Salumu 12-0, Ponitka 5-6, Djordjevic 4-3

De spelers waren heel enthousiast over de zo talrijk opgekomen supporters en hopen dan ook dat ze  komende woensdag tijdens de Eurocup-wedstrijd tegen Cibona Zagreb opnieuw voor een helse sfeer kunnen zorgen.

Meer foto’s van de wedstrijd vind je in de galerij: BC Telenet Oostende – Kangoeroes Boom

Back to top