BC telenet Oostende - Okapi Aalstar 97-81

Oostende stopt Aalsterse zegereeks en komt meteen aan kop in de Scooore!league

De wedstrijd kondigde zich aan als de eerste echte topper van deze competitie tussen de nummers 1 en 2 en met de leidersplaats in de Scooore! league als inzet. Aalst dat opnieuw over een pak individueel talent beschikt kon vooral in de eerste helft zijn geliefde aanvalsspel nog volop demonstreren. In de tweede helft botste het al te vaak op een Oostendse defensieve muur en begon alles stilaan uit elkaar te vallen…

Bij Oostende moest Wilkinson afhaken met buikgriep terwijl Aalst Hanavan moest missen. Aanvankelijk wisten de bezoekers geen raad met Echenique die zich onder doel steeds aanspeelbaar opstelde (8-3). Maar Via Cummard kon Aalst erger vermijden (11-9). Ponitka kwam op dreef met een driepunter en een dunk maar moest meteen daarna met foutenlast naar de bank gehaald worden. Prince kwam zeer sterk in en nam meteen over (21-11). Ook Marnegrave was meteen bij de les en samen met Prince zorgde hij mee voor 29-14.

De wedstrijd kantelde voor Aalst toen Tofi, eveneens met foutenlast, naar de bank moest en het met een kleine opstelling diende te spelen en waarbij Lodwick op de center werd gezet. Door deze gestalte mismatch kon hij aanleggen vanop de driepuntlijn of penetreren naar de korf. Hij bracht tegelijk zijn aanstekelijke energie over op zijn ploegmaats Clark en Cummard, die ook elk een driepunter wisten te netten en zo de score weer in evenwicht brachten (34-34). Prince, Serron en Djordjevic konden met driepunters gelijke tred houden (49-48), maar Dreesen had met een nieuwe driepunter het laatste woord voor de rust .

Ruststand: 49-52

Na de rust zetten Serron en Djordjevic meteen orde op zaken (57-54). Serron was trouwens overal: als bewaker van Clark (die niet meer zou scoren), als rebounder, assistgever en afwerker (64-58). Opnieuw Lodwick probeerde zijn team in de wedstrijd te houden met een nieuwe driepunter terwijl Braun vooral de penetratie naar doel opzocht . Dit bracht echter weinig zoden aan de dijk omdat Gillet zijn tijd gekomen zag om met twee rake driepunters opnieuw een tienpuntenkloof te slaan (75-65).

Aalstar-coach Dean probeerde net zoals in de eerste helft het tij te keren met een kleine ploeg maar had hiermee geen succes meer. Defensief zat bij Oostende nu alles op slot. Aalst kwam haast enkel nog vanop de vrijworplijn tot scoren terwijl aan de overkant Djordjevic met steun van Gillet de wedstrijd overnam (93-75).  J.P. Prince kon uiteindelijk in het buzzersignaal de eindstand vastleggen met een laatste driepunter.

Eindstand: 97-81

Berggren 3-3, Serron 5-7, Echenique 10-3, Muya 0-0, Marnegrave 2-0, Gillet 8-10, Salumu 0-0, Ponitka 7-2, Djordjevic 3-12 (9 assists), Prince 13-11

Voor de volledige statistieken: klik hier>>


Samenvatting van BC Oostende – Okapi Aalstar (NL) door proximus5

Back to top