BC Telenet Oostende - OpenjobMetis Varese: 79 - 85

Oostende stuit op een uiterst efficiënt Varese

Een “new look” Varese, zonder Ukic maar met nieuwkomers Galloway, Wayns en Kuksiks,  begon bijzonder gedreven aan de partij. Oostende was zodoende een ganse wedstrijd op achtervolgen aangewezen maar stuitte bij 71-71 op een heuse Italiaanse bommenregen waar het zich niet meer kon van herstellen…

Oostende (zonder de aan de schouder geblesseerde Archie) startte, zoals reeds meermaals gebeurde de laatste weken, niet heel scherp in verdediging. Het feit dat de bezoekers meteen aan een hoog percentage afwerkten, versterkte dit gegeven. Kuksiks, Cavaliero en Faye zorgden in geen tijd voor 9-21. Een reactie via driepunters van Salumu en Gillet (15-21)werd aan de overkant meteen teniet gedaan door eveneens twee stuks via nogmaals Faye en Cavaliero (22-31).

In het tweede kwart toonde de thuisploeg zich defensief een pak taaier maar liet aanvallend teveel vrijworpen liggen om snel te kunnen naderen. Via Boukichou die onder doel onhoudbaar speelde, naderde de thuisploeg tot 32-36. Het sein voor de Italiaanse coach voor een time-out en om zijn team in een zoneverdediging te parkeren. Dit zouden ze aanhouden tot het einde van de wedstrijd. Hoe dan ook werkte deze taktiek want de Oostendse cadans was gebroken. Galloway en Kuksiks diepten de kloof tevens opnieuw dieper uit tot 34-45. Enkel de energieke Serron kon alsnog wat van de achterstand wegknabbelen voor de rust.

Ruststand: 44-52

In de tweede helft opende Cavaliero opnieuw met een driepunter en volhardden de Italianen in hun 2-3 zoneverdediging. Serron, Gillet en Djordjevic konden de kloof ei zo na dichten (60-61) maar de daaropvolgende twee aanvallen leed  Oostende tot tweemaal toe balverlies. Meer had Varese niet nodig om de kloof opnieuw uit te diepen tot 60-67. Maar Oostende begaf niet en via nieuwe driepunters van Gillet en Gibson stond het voor het eerst in de wedstrijd gelijk (69-69 en 71-71).

Oostende had zelf balbezit om op voorsprong te komen, maar de doelpoging ging naast. De Italianen reageerden scherp met 4 driepunters op rij terwijl  de kustploeg te krampachtig op zoek was naar de juiste opening. Enkel toen bij 71-83 en nog een halve minuut te gaan de wedstrijd gespeeld was, lukten de driepunters van Salumu en Gillet dan toch, alleen was de wedstrijd toen al gespeeld.

Serron 7-4, Marelja 0-0, Buza 0-0, Marnegrave 3-2, Gillet 6-9, Salumu 5-4, Katic 1-2, Boukichou 10-4, Djordjevic 6-7, Gibson 6-3

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top