Op naar de halve finale

Oostende verrast favoriet Khimky Moskou

Telenet Oostende heeft zich meteen laten opmerken in Vilnius. De Belgische kampioen startte weliswaar als underdog aan deze eerste kwalificatieronde maar heeft met prachtig basketbal meteen voor vuurwerk gezorgd en de Russische topper Khimky Moskou uit het Euroleague kwalificatietornooi gespeeld.

Oostende startte complexloos en verdedigde gretig. Ook aanvallend speelde het beheerst en zocht de goeie kansen op. Bovendien werkten de kustjongens zeer goed af waardoor ze probleemloos meegingen met Khimky. Enkel in rebound moesten de Oostendenaars aanvankelijk de duimen leggen tegen de boomlange Russen en hadden ze het niet onder de markt met centerspeler Paul Davis (20 punten voor de rust). In zijn eentje zorgde hij voor 35-31 maar Thompson en een goed ingekomen Ponitka zorgden opnieuw voor aansluiting aan de rust: 40-39

Rust: 40-39

Het was Oostende dat na de rust als een speer vertrok met 3 opeenvolgende driepunters van respectievelijk Thompson, Gillet en Djordjevic. Thompson liep vrij snel tegen zijn 3e persoonlijke fout maar ook de Russische sterkhouder Davis moest om dezelfde reden naar de bank gehaald worden.
Stipanovic (9 reb) en Berggren (11 reb) kregen steeds meer controle over het luchtruim en zetten samen ook nog eens 5 blokshots.
Khimky kon nog éénmaal langszij komen bij 64-64 maar Serron en vooral Gillet driepunterden hun ploeg naar 74-83 met nog anderhalve minuut te spelen.
De overwinning kwam niet meer in gevaar want Djordjevic en Thompson bleven fouloos aan de vrijworplijn.

Eindstand: 79-90

In de halve finale zal Oostende het moeten opnemen tegen het Turkse Banvit Bandirma (met ex-Oostendespeler Chuck Davis) dat later op de avond de Tsjechische kampioen Nymburk versloeg met 78-87.

Berggren 8, Serron 10, Thompson 19, Marnegrave 7, Stipanovic 9, Petrovic 4, Gillet 16 (5/8 3pt), Salumu 2, Ponitka 8, Djordjevic 7 (8 ass)

Back to top