Le Mans Sarthe Basket - BC Telenet Oostende: 71-80

Oostende verslaat Le Mans en wordt alleen tweede in zijn Eurocup-poule

Oostende pakt zijn tweede uitoverwinning in de reguliere competitie van Eurocup en staat zodoende alleen tweede in zijn poule. De kustploeg domineerde de eerste 30 minuten van de wedstrijd maar zoals zo dikwijls zat het venijn in de staart van de partij.

Le Mans kwam het beste uit de startblokken via Batista die foutloos bleef onder doel. Maar bij Oostende bevestigde Serron meteen zijn goede vorm en kreeg hierbij steun van Thompson en Stipanovic (12-16)

Via Terry en Wood prikte Le Mans tegen maar via de sterkspelende Thompson stond het toch 19-26 na het eerste kwart. Oostende roteerde vlot met zijn manschappen die ook meteen vrij goed in de partij zaten. Berggren lukte meteen 6 punten en Marnegrave dirigeerde gedisciplineerd. Serron kwam terug tussen de lijnen voor Ponitka (foutenlast) en mikte meteen zijn 2e driepunter loepzuiver binnen (24-33). Thompson volgde zijn voorbeeld en even later kon Petrovic voor het eerst een tienpuntenkloof laten optekenen (27-38). Oostende domineerde ook duidelijk de rebound en liet dubbel zoveel assists optekenen wat de collectiviteit van het Oostendse spel opnieuw benadrukte. Le Mans teerde meestal op individuele flitsen van onder andere Duggins en Wood om proberen aan te klampen.

Coach Gjergja nam geen risico’s met de foutenlast van Thompson en Serron en stuurde Djordjevic en Marnegrave samen het veld op en zij deden dat feilloos tot aan de rust.

Ruststand: 33-45

Na de pauze hield Oostende de voorsprong aanvankelijk goed onder controle. Djordjevic bediende Stipanovic en Serron  voor 36-51. Maar toen vond Wood het welletjes en mikte twee opeenvolgende driepunters binnen. Thompson en Ponitka konden deze tegenprik meteen ontkrachten(49-61) maar toch leek het Franse spel min of meer gedeblokkeerd. Bovendien leed Oostende nu meermaals balverlies en gaf zo extra voeding aan de Franse Aanval want Le Mans pakte met een verpletterende 14-0 uit en kwam zowaar op voorsprong (63-61).

Oostende had een tik gekregen maar was niet uitgeteld. Thompson en Stipanovic bleven ijzersterk spelen en braken de Oostendse ban. Wood probeerde alles uit de kast te halen en Sy mikte nog een driepunter binnen, maar Thompson bleef feilloos aan de vrijworplijn en Djordjevic driepunterde finaal de eindstand op het bord.

Eindstand: 71 – 80

Berggren 4, Serron 10, Stipanovic 20, Thompson 25, Marnegrave 0, Petrovic 2, Gillet 2, Salumu 0, Ponitka 7, Djordjevic 8

Back to top