Okapi Aalstar - BC Telenet Oostende: 63-79

Oostende voert forcing in laatste kwart

Geen spoken of andere ‘externe factoren’ deze keer in het Forum, maar een leuke wedstrijd met een wisselend wedstrijdbeeld, waarbij BCO in het laatste kwart zijn verdedigende greep op de thuisploeg niet meer losliet en aanvallend met maturiteit de wedstrijd naar zich toetrok.

Na een initiële 5-0 nam Oostende de wedstrijd helemaal in handen. Met bommen van Djordjevic (2 stuks) en Gillet, maar ook via Katic die toch de bovenhand nam op zijn rechtstreekse tegenstander Tofi, liep BCO uit tot 11-17.  Troisfontaines en Taylor reageerden uiteindelijk, maar een goed ingevallen Boukichou en een driepunter van Kuriza hielden nog even de boot af. Een bevlieging van Amis en enkele Oostendse balverliezen zorgden er toch voor dat de thuisploeg met voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand: 37-35

Niettegenstaande de Oostendenaars bij momenten stevig werden aangepakt, behielden ze de focus. Aalst kon zijn voorsprong niet lang vasthouden want Newbill en een opnieuw geconcentreerde Boukichou stelden orde op zaken (46-50). Bovendien verstevigde Oostende zijn verdedigende greep en forceerde hierdoor 7 Aalsterse balverliezen  in het 3e kwart (48-54).

Via de vrijworplijn kon de thuisploeg een laatste keer aanklampen , maar dan nam BCO definitief de match in handen. Walden dirgieerde en scoorde, maar ook Boukichou bleef wegen op de Aalsterse verdediging (55-61).  Salumu en Gillet klaarden de klus met twee bommen waardoor Aalst niet anders meer kon dan de handdoek gooien.

Eindstand: 63-79

Statistieken >>

Back to top