BC Telenet Oostende 83 - Belfius Mons 72

Oostende voor de 14e keer landskampioen !

Telenet Oostende pakt zijn 14e landstitel, won eerder dit jaar al de Beker en heeft in zijn rangen de MVP van de competitie, de rookie van het jaar en de coach van het jaar rondlopen… Van een “grand cru” jaar gesproken! Nochtans heeft Mons de laatste overwinning niet zomaar op een presenteerblaadje aangeboden…

You don't stop in front of a wall. You go through that wall! Players BC Telenet Oostende

Coach Defraigne had zijn spelers nog eens helemaal klaargestoomd en een laatste defensief plannetje uit zijn hoed getoverd. En dat bezorgde de thuisploeg behoorlijk wat problemen waardoor Oostende nooit zijn vlotte aanvalsspel kon ontwikkelen. Bostic was meteen goed bij schot en stuwde zijn team zo naar een 4-11 voorsprong. Na een time-out van coach Gjergja kwam er reactie, vooral via Wilkinson met 7 punten op rij (13-13). Ook Singletary kwam sterk in en Lojeski kwam ondanks het onbestrafte timmerwerk van zijn belager toch tot scoren waardoor Oostende resoluut afstand nam (26-17). Mons profiteerde van de talrijk toegekende vrijworpen en zette deze uiterst secuur om (8/8) waardoor het de schade kon beperken aan de rust.

Ruststand: 30-25

Na de pauze mikte Stojic nog een driepunter binnen, maar daarna herviel de thuisploeg weer in het rommelige, soms radeloze aanvalspel van het eerste kwart. Mons kreeg vertrouwen, dichtte de kloof en liep via driepunters van Taylor en Bostic weg van de thuisploeg (43-48).
Coach Gjergja haalde Djordjevic even naar de bank om te recuperen en hem daarna terug fris het veld in te sturen bij 45-50. Een spelbepalende ingreep zou achteraf blijken want Djordjevic besliste eigenhandig de partij. Hij scoorde maar liefst 14 punten op rij en zette zijn team in één ruk terug op titelkoers (61-54). Bostic maakte nog twee onwaarschijnlijk verre en moeilijke driepunters maar Djordjevic en Lojeski bleven kalmer op de vrijworplijn dan Muya en Bostic waardoor de avond dan toch zijn absolute apotheose kende met de 14e titel!

Eindstand 68-63

Singletary 5-2, Stojic 2-6, Petrovic 2-0, Wilkinson 7-3, Salumu 2-0, Djordjevic 0-16, Wright 2-0, Lojeski 6-7, Drobnjak 4-4

Back to top