BC Telenet Oostende - Okapi Aalstar: 98 - 61

Oostende voor de 15e keer kampioen!

Oostende is er voor de derde keer op rij en voor de vijftiende keer in de clubgeschiedenis in geslaagd om landskampioen te worden. In een nokvolle en sfeervolle Sleuyter Arena ging de kustploeg verschroeiend hard van start en overdonderde hiermee meteen de bezoekers uit Aalst.

Met Salumu en later Serron die Ravio vanaf de eerste seconde over het ganse veld onder druk zetten en het trio Berggren, Wilkinson en Boukichou die de Aalsterse torens quasi helemaal monddood maakten, geraakte Aalst in de eerste minuten haast geen enkele keer aan een normale doelpoging. Onder de oorverdovende aanmoedigingen van de duizenden BCO-fans knalden vooral Thompson en Salumu de Aalsterse verdediging op een hoopje met een 33-13 stand aan het einde van het eerste kwart.

Aalst kwam haast enkel vanop de vrijworplijn tot scoren en het duurde toch een tijdje vooraleer Dreesen en Releford konden reageren met afstandsworpen ( 48-25). Ravio die in de eerste helft enkel via vrijworpen kon scoren, legde de ruststand vast: 54-31

Oostende bleef ook na de rust gefocust en met hetzelfde energieniveau acteren. Releford en Ravio lieten elk een driepunter noteren maar Salumu en ook Gillet driepunterden meteen tegen. Gillet tipte eveneens twee aanvallende rebounds binnen voor 71-46.

MVP Djordjevic liet zijn team op hoog toerental verder draaien , deelde over de ganse wedstrijd 10 assists uit maar mikte ook wel zijn shots binnen. Serron demonstreerde nogmaals zijn defensief vermogen en bij 82-42 stonden er 40 punten verschil op het scorebord, maar toen was coach Gjergja zijn aplausvervangingen al volop aan het uitvoeren.

Oostende maakte dus van bij de eerste seconde een statement en Okapi Aalstar, dat het Oostende in deze finalereeks knap lastig maakte, was meteen uitgeteld.

Eindstand: 98 –  61

Berggren 0-0, Serron 5-2, Thompson 17-4, Marnegrave 0-5, Petrovic 2-5, Wilkinson 6-9, Gillet 2-7, Salumu 12-3, Ponitka 0-4, Boukichou 4-2, Djordjevic 6-5

Back to top