BC Telenet Oostende - betFIRST Liege: 81-72

Oostende voor de derde keer dit seizoen te sterk voor de betFIRST Liege

In een sfeervolle Sleuyter Arena werd het een wedstrijd met twee gezichten en een groot “jojo”-gehalte. De wedstrijd quarters werden verdeeld over beide teams waarbij Oostende de quarters 1 & 3 voor zijn rekening nam en Luik zich 3 & 4 dan weer sterker toonde, maar de Oostendse buffer was voldoende groot om de winst te kunnen verzekeren.

Oostende nam de beste start met zoals gebruikelijk een zeer bedrijvige Serron en een snedig verdelende Djordjevic. Katic speelde weer heel dominant en ondanks twee Luikse driepunters van Smith nam BCO stilaan maar zeker meer afstand 18-12. Met twee driepunters van Salumu en enkele sterke bewegingen van Boukichou duwde Oostende door naar 32-17.  Echter, alles leek teveel met sprekend gemak te gaan dat er nonchalance begon op te duiken in het Oostendse spel. Dat weerspiegelde zich dan ook meteen in verslapte defensieve aandacht aan de andere kant van het terrein. De Luikenaars roken hun kans en met 5 op 6 driepunters via Morrison, Smith en Iarochevitch stoomden zij zowaar door naar een 36-37 voorsprong. Vrijworpen van Marnegrave en Mareilja zorgden er alsnog voor dat BCO met voorsprong kon gaan rusten.

Ruststand 41-40

Terug op het veld met de nodige scherpte en concentratie beletten de geelhemden de bezoekers uit Luik een kleine 6 minuten het scoren. Aan de overkant kon Oostende rekenen op snedige tegenstoten van Serron en Djordjevic. Een driepunter van Gibson zorgde voor 62-45, maar een uiterst trefzekere Salumu diepte de kloof in zijn eentje verder uit tot twintig punten bij 77-57.

Naar het einde toe konden de Luikenaars nog  behoorlijk milderen via de vrijworplijn en een nieuwe driepunter van Morrison. De zege kwam echter niet mee in gevaar.

Eindstand 81-72

Lambrecht 0-0, Serron 4-7, Marelja 3-0, Buza 5-0, Marnegrave 4-2, Gillet 0-2, Salumu 8-9, Katic 7-5, Boukichou 4-4, Djordjevic 0-2, Archie 4-2, Gibson 2-3

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>

Back to top