Spirou Charleroi - BC Telenet Oostende: 75-84

Oostende wint 3e “clasico” op rij

Oostende was de verdiende winnaar van deze derde clasico van het seizoen. Coach Gjergja zag op de laatste voorbereidende training Nedim Buza uitvallen met een voetblessure en ook Quentin Serron was nog onvoldoende hersteld om in een wedstrijd aan te treden. Met de komst van Beal en meer dan 30 spelminuten voor Salumu en Gibson werd het rotatieprobleem dan toch goed opgevangen.

Het werd een gelijkopgaande start met een zeer aggressief verdedigende thuisploeg. Archie aan Oostendse kant en Schwartz aan de kant van Charleroi kleurden de aanvangsminuten (11-7). Salumu met vrjworpen en Gibson met een driepunter waren de bezielers van een stevige Oostendse tegenstoot (11-18) die de thuisploeg meteen naar een time-out deed grijpen. Beal speelde zijn eerste minuten en liet zich hierbij vooral opmerken door zijn defensieve inspanningen. Ook Boukichou viel goed in en niettegenstaande een driepunter van Jimmy Baron kon Telenet Oostende via een bedrijvige Djordjevic de voorsprong verder uitdiepen tot 25-38. Boxley en Jimmy Baron konden voor de thuisploeg alsnog wat van die achterstand afsnoepen voor de rust.

Ruststand: 35-42

Na de rust kwam de thuisploeg opnieuw heel verbeten uit de kleedkamers en maakte het de Oostendenaars toch vrij moeilijk om gestroomlijnde aanvallen op te zetten. Djordjevic zag al snel zijn derde persoonlijke fout geblazen en moest veiligheidshalve naar de kant gehaald worden. Tumba en Heath konden met rebounds en scores de score zowaar in evenwicht brengen (46-46) . Gillet en Archie prikten tegen met twee driepunters, wat meteen de aanzet gaf voor een nieuwe Oostendse uitloper naar 54-65 via Katic en Salumu die heel secuur zijn vrijworpen omzette (54-65).

Heath bleef storen met aanvallende rebounds terwijl Baron en Swhartz met driepunters proberen te milderen.  Salumu beelf secuur zijn vrijworpen afwerken terwijl Gibson en Gillet de driepunters van Baron en Swhartz  neutraliseerden door zelf elk een bom binnen te knallen (67-74).

Charleroi probeerde nog met een pres de druk op te voeren en Oostende de bal te ontfutselen (wat ook een paar keer lukte) maar de kustploeg panikeerde nooit en kon de partij vlot uitspelen.

Eindstand: 75-84

Hemeleers 0-0, Beal 0-1, Gillet 6-8, Salumu 8-16, Katic 4-6, Boukichou 6-2, Djordjevic 5-5 (7 assists), Archie 7-3, Gibson 6-5

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top