BC Telenet Oostende - Antwerp Giants

Oostende wint de topper tegen Antwerp Giants

Zoals verwacht werd de topper tussen de nummers één en twee van onze Belgische competitie een wedstrijd met hoge intensiteit, die spanning kende tot de laatste minuut van de partij. Een goed gevulde Versluys|Dôme kon zien dat Oostende de ganse wedstrijd de leiding had maar enkele minuten voor rijd nog de hete adem van de Sinjoren in de nek voelde…

Antwerpen startte vrij potig in verdediging en probeerde het Oostendse “inside” spel via Katic aan banden te leggen. Ook Oostende hield de defensieve rangen behoorlijk gesloten en kwam zodoende het scoreverloop maar traag op gang. Gillet voor Oostende en Smith bij Antwerpen waren het meest productief maar onder impuls van Djordjevic nam Oostende dan toch voorzichtig de leiding. Scores van de kersvers vader geworden Kuridza, maar ook van de sterk ingevallen Walden (die ook Clark het leven zuur maakte), liet de kustploeg toe om meteen tien punten uit te lopen (26-16). Conger en Anderson hadden het voor de bezoekers niet zo begrepen en knabbelden een stuk van hun achterstand weg net voor rust.

Ruststand: 34-30

Na de rust meteen weer een stevige start van de thuisploeg met Djordjevic, Gillet en Newbill in een hoofdrol (50-34).  Oostende kende in het begin van het  4e kwart echter een dipje waarin het een 0-8 slikte (59-52). Antwerpen rook zijn kans en rukte zelfs op naar 65-63, maar de routine van de Oostendse sterkhouders kwam op tijd weer bovendrijven. Tot slot was er nog Mwema die op 20 seconden voor tijd de beslissende korf scoorde waardoor de kloof niet meer te overbruggen was in de nog resterende tijd.

Eindstand: 70-64

Statistieken>>

Back to top