BC Telenet Oostende - Spirou Charleroi: 83-76

Oostende wint ook de tweede “Clasico” tegen Spirou Charleroi

Oostende legde de basis van zijn overwinning in de eerste helft. Aandachtig in verdediging, geduldig en zeer efficiënt in aanval, bouwde de kustploeg een voorsprong van net geen twintig punten uit. De vermoeidheid van de Eurocup-match van afgelopen woensdag liet zich toch wel voelen na de rust, maar er was voldoende veerkracht om de punten thuis te houden.

Een geconcentreerde start van de thuisploeg dat via Archie en vooral Katic meteen de forcing voerde. Energieke defense met zoals zo dikwijls Serron voorop, spurtte Oostende weg naar 17-9.  Enkel individuele acties en verre driepunters van Jimmy Baron hielden Charleroi in de partij (18-15). Serron en Katic bleven alert en zelfs met de jonge maar verdienstelijke Hemeleers tussen de lijnen bleef alles gesmeerd lopen bij de thuisploeg. Charleroi overleefde voornamelijk op vrijworpen en enkele korven onder doel van Begin. Niettegenstaande hij zeer potig werd aangepakt, liet Salumu zich niet afstoppen en was hij de voornaamste bezieler van de 44-25 voorsprong vlak voor rust. Enkel een te grote onzuiverheid vanop de vrijworplijn weerhield de kustploeg ervan om de kaap van de twintig punten voorsprong te overbruggen.

Ruststand: 44-28

Na de pauze kwamen de Carolo’s gedreven uit de kleedkamer. Nieuwkomer Sweetney en Jimmy Baron mikten elk een driepunter binnen (de onfortuinlijke Sweetney zou enkele ogenblikken later echter het veld moeten verlaten met een afgescheurde kniepees). Via een nieuwe driepunter van Libert naderde Spirou tot op 54-47 maar het trio Serron, Salumu en Gillet stopten uiteindelijk deze remonte af waarna Djordjevic met een driepunter en een inlegger voor extra zuurstof zorgde (65-50).  Een ultiem “Barron offensief” met drie driepunters van Jimmy en eentje van broer Billy werd alsnog afgeblokt via Katic en twee treffers van Gibson.

Eindstand: 83-76

Serron 7-8, Hemeleers 0-0, Buza 2-0, Gillet 4-2, Salumu 11-3, Katic 9-10, Boukichou 2-2, Djordjevic 2-7, Archie 7-0, Gibson 0-9

Voor uitgebreide statistieken: klik hier >>

Back to top