Spirou Charleroi - BC Telenet Oostende: 77 - 87

Oostende wint opnieuw Clasico na een uitputtingsslag van 50 minuten

Het werd een wedstrijd met het verloop van een “roller coaster”. Oostende nam het openingskwart voor zijn rekening maar viel dan helemaal terug om naar het einde van de partij het goeie ritme terug te vinden en te kunnen vasthouden tijdens de verlengingen.

Iedereen verwachtte een Charleroi dat met het mes tussen de tanden de wedstrijd zou aanvatten, maar niets was minder waar. Berggren domineerde Watkins en ook Thompson vond vlot de weg naar de korf (7-12). Ook Serron en Marnegrave kwamen sterk invallen en zorgden mee voor 15-26. Alles leek echter wat te gemakkelijk te gaan want de kustploeg verloor in het tweede kwart zijn focus in verdediging en liet eveneens teveel aanvallende rebounds plukken. Hieruit haalden de Spirous maximaal voordeel en via Begin, Mallet en Broyles konden ze de kloof weer helemaal dichten (31-31). Mallet zorgde er bovendien met een driepunter voor dat zijn team tevens met voorsprong kon gaan rusten: 35-33.

Na de pauze probeerden de Spirous vergeefs om een kloofje te slaan, want de kustploeg begaf niet en bleef aanklampen ondanks een eerder slordig spelniveau. In het laatste kwart toonde Oostende stilaan maar zeker terug zijn ware gelaat en vond in Wilkinson de speler die met een 3 op 3 de kloof weer dichtte (55-55). Oostende nam meteen de leiding over en kon zelfs 9 punten uitlopen via Echenique, Thompson en een driepunter van Wilkinson (55-64). Charleroi puurde uit een twijfelachtige anti-sportieve fout van Salumu 4 punten, wat voldoende was om vervolgens via Malllet (3 vrijworpen) en Watkins de score weer in evenwicht te kunnen brengen en voor de eerste overtime te zorgen: 68-68

In die eerste verlenging zorgden Salumu en Echenique voor een 4-puntenkloofje (70-74) maar Trapani bracht zijn team terug langszij wat voor een tweede overtime zorgde: 76-76

In die tweede verlenging kwam Charleroi heel even op voorsprong maar bleven Djordjevic, Salumu, Thompson en Echenique ijzig kalm en dodelijk precies aan de vrijworplijn waardoor de kloof onoverbrugbaar werd en Oostende de overwinning eindelijk kon veiligstellen.

Eindstand: 77-87

Berggren 7-0-0-0, Serron 3-1-0-0, Echenique 0-2-4-2, Thompson 7-4-2-4, Salumu 3-5-2-2, Marnegrave 6-2-0-0, Petrovic 0-4-0-0, Wilkinson 2-11-0-0, Gillet 2-2-0-0, Ponitka 1-0-0-0, Djordjevic 2-4-0-4.

Back to top