BC Telenet Oostende wint opnieuw de Supercup!

Onze nieuwe voorzitter werd met deze winst van de Supercup meteen op zijn wenken bediend. Tegen betFIRST Luik ging het lange tijd gelijk op, maar in het laatste kwart kon Oostende dan toch het verschil maken.

Oostende nam ongetwijfeld de beste start met snedige aanvallen en loepzuivere driepunters via Djordjevic, Gibson en Serron,  BCO speelde heel collectief in aanval maar gaf verdedigend tot twee keer toe teveel ruimte aan Iarochevic die dit eveneens met twee driepunters meteen afstrafte (13-6). Serron bleef bonken op de Luikse verdediging en in zijn eentje zorgde hij voor 20-11.

Echter, na de eerste wissels begon het voor de kustploeg wat stroever te lopen. Bovendien viel Marleja uit met een knieblessure waardoor coach Gjergja geregeld met een kleine ploeg verder moest. Bij momenten werd het toch wel duidelijk dat het team nog geen twee weken voltallig aan het trainen is wat toch meermaals tot misverstanden en balverliezen leidde.  Dit gaf Luik de kans om via Morrison en Larson opnieuw langszij te komen en zelfs de leiding even over te nemen (28-33). Marnegrave, Gibson en Serron stelden alsnog orde op zaken net voor rust.

Ruststand: 36-35

Na de rust ging de score als een accordeon vooruit. Telkenmale nam Oostende afstand, maar steeds weer slaagde Luik erin om bij te benen. Boukichou werd goed aangespeeld en werkte netjes af (57-50) maar via driepunters van Morrison en Jones kwam luik weer langszij  (57-56). Boukichou bleef onhoudbaar voor Luik en na een driepunter van Salumu werd het 64-58. Maar via Iarocevitch en Smith sloten de bezoekers opnieuw aan (64-63).

Het was uiteindelijk Gibson die met zijn 3e en 4e driepunter van de wedstrijd, de definitieve kloof kon slaan met steun van Boukichou (72-65). Djordjevic werkte af aan de vrijworplijn maar de eindscore werd vastgelegd via een driepunter van Hemeleers.

Eindstand: 80-67

Lambrecht 0-0, Serron 12-4, Hemeleers 0-3, Marelja 0-0, Buza 2-0, Marnegrave 7-0, Gillet 0-0, Salumu 1-4, Boukichou 4-14, Archie 2-3, Gibson 5-11.

Back to top