Spirou Charleroi - BC Telenet Oostende: 55-59

Oostende wint verdiend van Charleroi en komt alleen aan de leiding

In een uiterst defensieve wedstrijd slaagde Oostende erin om de thuisploeg quasi de ganse wedstrijd achter zich te houden en dankzij de vrijworpen van een koelbloedige Gibson de zege veilig te stellen.

De topscorer bij de thuisploeg, Billy Baron, heeft vandaag kennisgemaakt met de ijzersterke maar faire verdediging van Quentin Serron. Barron kwam in de ganse wedstrijd niet verder dan 1 veldkorf en drie vrijworpen. Met een vlekkeloze 4/4 tweepunters en 1/1 vrijworpen, won Serron dan bovendien ook zijn aanvallend duel tegen de strafste helft van de Baron broers.  Hoedanook was het de andere helft, Jimmy Baron die samen met Boxley voor een kleine vroege voorsprong zorgde bij de thuisploeg (9-4). Maar de remonte liet niet lang op zich wachten: Serron, Archie en Gibson luidden het tegenoffensief in en zorgden bovendien voor een minieme Oostendse voorprong (14-16). Oostende zou de leiding in de partij niet meer afstaan.

Charleroi probeerde met wisselende verdediging de kustploeg te destabiliseren maar dat lukte niet. Oostende kreeg verdedigend steeds meer greep op de thuisploeg en kon aanvallend bovendien ook meer afstand nemen via scores van Gibson, Katic en een driepunter van Salumu. Coach Gjergja bleef zoals gewoonlijk goed roteren met zijn manschappen en aarzelde niet om ook Sam Hemeleers hierin mee te nemen.

Ruststand: 30-36

Oostende kende een moeilijk begin van de tweede helft. Jimmy Baron opende meteen met een driepunter en aanvallend had de kustploeg  het moeilijk om de goeie opties te vinden. Serron en Gibson namen hun team op sleeptouw terwijl de Spirous vooral vanop de vrijworplijn konden aanklampen. Met zijn tweede driepunter kon Archie heel even een kloof van meer dan 10 punten laten optekenen (37-48), maar een bevlieging van Massot gooide roet in het eten (46-52).

In het laatste kwart had Oostende het echt moeilijk. Meer dan 6 minuten bleef het team van coach Gjergja scoreloos. Maar gelukkig kon het blijven rekenen op zijn goeie verdediging waardoor ook de thuisploeg er niet door geraakte. Met een press forceerde Charleroi enkele steals en naderde zo tot één punt (51-52).  Finaal kon Gillet met een driepunter eindelijk de Oostendse ban breken en tegelijk zuurtof geven aan de kleine voorsprong (51-55). Gibson  werd in de eindfase tot tweemaal toe foutief afgestopt maar zette zijn vrijworpen ijzig kalm om en stelde zo de Oostendse zege veilig.

Eindstand: 55-59

Serron 4-5, Hemeleers 0-0, Marnegrave 2-0, Gillet 0-3, Salumu 7-0, Katic 4-4, Boukichou 2-2, Archie 6-3, Gibson 11-6

Voor uitgebreide statistieken: klik hier>>

Back to top