BC Telenet Oostende - Kangoeroes Willebroek: 81-107

Oostende wipt vlot over de kangoeroes

De Oostendenaars waren door de coaching staff heel goed gebrieft en wisten dat ze de Willebroekse Kangoeroes niet mochten onderschatten. Concentratie en executie in de eerste helft zorgden ervoor dat de wedstrijd aan de rust al gespeeld was…

De Oostendse verdediging sloot van bij de start als een bus. De thuisploeg geraakte niet aan de ring en kreeg geen enkele echte kans bij elkaar gespeeld. Aan de overkant werkten de Oostendenaars heel secuur af, vooral via Brent Wright die zeer goed bediend werd. (4-14). Enkele vrijworpen en een driepunter van De Thaey waren zowat de enige Willebroekse wapenfeiten terwijl Oostende als een sneltrein vooruit denderde en steeds meer afstand nam. Scores van Petrovic en Djordjevic zorgden voor 9-28.

Ook de Oostendse invallers kwamen goed in en via Echenique en een productieve Marnegrave stond het in geen tijd 19-39 of twintig punten verschil. Niettegenstaande Souvereyns via een driepunter en enkele inleggers toch wat weerwerk probeerde te bieden, werd de kloof toch nog groter en via een driepunter van Gillet werd het net voor rust 30-61 of voor het eerst heel even dertig punten verschil.

Ruststand: 32 -61

Na de rust ging Oostende wat relaxer spelen en minder scherp in defense waardoor Willebroek toch beter in de partij kwam en beter begon af te werken. Het begon stilaan op “scoren en laten scoren” te lijken want de ballen ging nu heel vlot binnen aan beide kanten. Oostende mikte drie driepunters (Salumu en Thompson) binnen terwijl de thuisploeg er twee stuks (Souvereyns en Loucks) binnenknalde (42-72). Bij de thuisploeg waren het vooral De Thaey en Souvereyns die profiteerden van de vrije ruimte die ze nu kregen en zo even de kloof weer verminderden tot 63 -85.

Echenique toonde zich ondertussen heel dominant in de raket en dunkte twee keer heel stevig over Tomas De Thaey heen en herstelde samen met Ponitka de voorsprong tot 26 punten aan het eindsignaal.

Eindstand: 81 – 107

Echenique 4-9, Marnegrave 8 – 5 (6 assists), Thompson (13-6), Petrovic 5-2, Wilkinson 0-5, Gillet 3-0, Salumu 4-6, Ponitka 9-8, Wright 9-2, Djordjevic 4-2 (6 assists)

Back to top