“Op ons elan voortgaan” (Gregory Echenique)

„Direct een confrontatie met Spirou Charleroi, een betere seizoensopener kan niet. Het wordt meteen een moeilijke opgave voor BC Telenet Oostende. Toch zijn wij vastbesloten onze huid duur te verkopen. Zondag in de Supercup tegen Antwerp Giants toonde BC Telenet Oostende reeds op het elan van vorig successeizoen te willen voortgaan. Vrijdag probeert BC Telenet Oostende daar een vervolg aan te breien in de Spiroudome van Charleroi.”

Het zelfvertrouwen straalt zo van het gezicht van BC Telenet Oostende’s center Gregory Echenique bij het vooruitkijken naar de eerste Clasico van het seizoen 2014-15. Diep ontgoocheld reeds na één wedstrijd in de qualifying round alle Euroleague dromen te moeten opbergen, stelt onze Venezolaanse bordenspeler dat ondanks alles BC Telenet Oostende nu sterker dan ooit staat.

„Wij leerden uit die zwaar aangekomen nederlaag tegen Asvel Lyon Vileurbanne. Dat was zondag tegen de Antwerp Giants in de Supercup reeds goed zichtbaar. Vanaf de eerste seconde geconcentreerd blijven, geen enkel facet van het spel te licht aanpakken, bikkelhard verdedigen, goede shotkeuzes maken, noem maar op…Dit BC Telenet Oostende won enorm aan maturiteit in vergelijking met het team waar ik midden vorig seizoen mijn opwachting maakte. Ook ik voel me zoveel beter in dit geheel. Het is een hecht blok dat week na week nog sterker zal blijken.”

Wat van het nu door Jacques Stas gecoachte New Look Spirou Charleroi te verwachten is voor Gregory Echenique, dinsdag in de bekermatch tegen het Melsele van Ronny Bayer goed voor een puike 19 punten en 9 rebounds, nog wat koffiedik kijken.
„Naar is heb gelezen en gehoord brengt Spirou Charleroi een zoveel als compleet nieuw team in competitie. Voor BC Telenet Oostende reden temeer om zich niet aan enige overmoed te bezondigen. Het door mijn vader, mijn ex-coach en zelf ooit prof basketter in Venezuela, geheiligde princiepe van respect voor iedere tegenstander is ook hier van toepassing.”

Vorig seizoen buiten de prijzen gevallen, veranderde de voorbije maanden heel wat bij meervoudig landskampioen en bekerwinnaar Spirou Charleroi. Enkele sterkhouders van weleer verlieten de ploeg. Anderen zoals Christophe Beghin en Justin Hamilton zijn langdurig out wegens kwetsuur. Coach Giovani Bozzi gaf de fakkel door aan zijn ex-spelmaker Jacques Stas om zelf plaats te nemen in de voorzittersstoel en liefst negen nieuwe spelers werden aangetrokken.
Nieuw dus André Collins, Loïc Schwartz, Esben Reinholt, Dylan Page, Will Hudson, Mark Lyons, Zabian Dowdell, Rasmus Larsen en…ex-BC Telenet Oostende belofte Leigh Enobakhare.

Voorzitter Giovani Bozzi blijft alsnog voorzichtig in zijn prognoses. Zelfs al hield het New Look Spirou Charleroi een geslaagde generale repetitie tijdens het afsluiten van hun oefencampagne in Italië.
„Wij proberen een nieuwe start te nemen met een nieuwe filosofie. Misschien met minder talent op het parket, maar met spelers bereid hun hoofd te leggen voor de ploeg en medemaats”….(sic)

Uitkijken dus naar die eerste Clasico van het nieuwe seizoen.
Gregory Echenique windt er geen doekjes om: „BC Telenet Oostende is niet de underdog en daar zijn wij ons van bewust. Dus stappen wij vrijdag op het parket van de Spiroudome met als enige doel de eerste competitiematch van het seizoen te winnen. Yes we can!”

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top