Falco KC (Hu) - BC Telenet Oostende: 64 - 86

Op overtuigende wijze naar groepswinst in FIBA Europe Cup.

BC Oostende is erin geslaagd om het goeie ritme van afgelopen zondag meteen mee te nemen naar Hongarije. Na een ietwat moeilijk start nam Oostende resoluut de leiding en gaf deze niet meer af. Hiermee sluit BCO deze eerste ronde meteen af als verdiende groepswinnaar van poule C in Fiba Europe Cup.

Via driepunters van Rundles en Varadi nam de thuisploeg de beste start (10-4). Defensief kreeg Oostende de situatie vrij snel onder controle maar aanvallend liet de afwerking het aanvankelijk wat afweten. Driepunters van Salumu en Gillet brachten daar snel verandering in (14-14). Boukichou viel goed in en nieuwe driepunters van Salumu en Serron zorgden vrij snel voor 19-35. Coach Gjergja bleef vlot roteren waardoor een frisse Katic en Gibson opnieuw zwaar konden wegen op de verdediging van de tegenstander (21-39). Een moment van concentratieverlies leidde tot balverliezen waarvan de thuisploeg gretig profiteerde om de kloof maximaal terug te dringen aan de rust.

Ruststand: 29-42

In de tweede helft probeerde Wright voor de thuisploeg de bakens te verzetten maar een collectief Oostende reageerde meteen. Gibson dwong de ene na de andere fout af en werkte vervolgens zijn vrijworpen keurig af (36-54). Een aanvallende rebound van Bognat en een driepunter van Varadi waren de grootste wapenfeiten voor de thuisploeg (42-56). Maar veel effect had dit niet want Katic was gewoon niet te houden onder doel (46-64).

Uiteindelijk kon Buzza dan toch de de 20-puntenkloof laten optekenen (50-70) wat, voor zover ze ervoor nog in geloofden, de psychologische doodsteek betekende voor de thuisploeg. Archie, Salumu en Boukichou controleerden en domineerden verder het spel, terwijl Wright bij de thuisploeg enkel nog zijn eigen stats kon oppoetsen.

Eindstand: 64-86

Serron 7, Hemeleers 0, Marelja 2, Buza 6, Marnegrave 4, Gillet 5, Salumu 15, Katic 15, Boukichou 12, Archie 7, Gibson 13

Voor uitgebreide statistieken: kik hier >>

Back to top