Basic Fit Brussel - BC Telenet Oostende: 74-91

Opdracht volbracht met winst in Brussel

Omdat Mons-Hainaut vorig weekend nog verlengingen nodig had om dit Brussel thuis af te houden, was het team van coach Gjergja behoorlijk goed gewaarschuwd dat eventuele onderschatting van deze neo-eersteklasser absoluut vermeden moest worden.

De Brusselaars startten in een onuitgegeven basisopstelling zonder hun absolute sterkhouders Loubry, Ubel en Ross. Pourtoit was allerminst onder de indruk van zijn basisplaats en mikte meteen twee driepunters binnen. Brussel speelde bovendien een soort zone-verdediging waartegen de bezoekers even moesten zoeken om de openingen te vinden (8-6).  Met enkele fast breaks en een driepunter van Gillet nam Oostende de leiding in de wedstrijd over en zou deze niet meer afstaan. De Brusselaars hadden ontzettend veel moeite om de Oostendse grote jongens, Berggren en even later ook Boukichou, af te stoppen onder doel (18-23) , maar de ingekomen Loubry en Ubel zorgden meteen weer voor aansluiting (23-25).

Alleen verdedigend hadden de Oostendenaars het moeilijk om de met vertrouwen spelende thuisploeg af te stoppen waardoor deze kon blijven aanklampen. Driepunters van Wilkinson en Ponitka en een drive van Marnegrave zorgden toch voor een eerste tienpuntenkloof bij 27-38.  Bouckichou werd goed bediend en bleef onhoudbaar scoren onder de ring. Enkel Loubry en Ross bleven tegenspartelen en zorgden ervoor dat de kloof niet verder kon worden uitegdiept (41-51).

Ruststand: 41-53

Na de rust bleef het gelijkopgaand verlopen nadat Lichodzijewski meteen probeerde om de kloof te reduceren. Enkel Djordjevic en Thompson maar even later ook opnieuw Bouckichou lieten niet begaan en diepten de voorsprong nog verder uit tot 59-74. Enkele slordigheden en balverliezen van Oostende gaven de thuisploeg een laatste keer wat zuurstof om tegen te prikken (70-81) maar de heringebrachte Djordjevic zette eigenhandig weer orde op zaken (70-87). Ook Quentin Serron kreeg opnieuw enkele minuten tussen de lijnen en liet meteen al zien dat hij stilaan maar zeker weer helemaal fit is.

Coach Dario roteerde maximaal met zijn manschappen en gaf iedereen spelgelegenheid tot aan het eindsignaal.

Eindstand: 74 – 91

Berggren 9-0, Serron 0-2, Echenique 5-2, Thompson 9-7, Marnegrave 2-4 (6 assists), Petrovic 0-0, Wilkinson 5-4, Gillet 3-0, Salumu 2-2, Ponitka 5-2, Boukichou 9-6, Djordjevic 4-9

Back to top