BC Telenet Oostende - Leuven Bears: 86-76

Opdracht volbracht

Het werd een wat eigenaardige wedstrijd waarin Leuven meteen ontplofte als een vuurwerkpijl en vanuit alle hoeken en op alle mogelijke manieren tot scoren kwam. Het duurde tot halverwege het tweede kwart tot Oostende eindelijk zijn draai vond en orde op zaken kon stellen…

Vooral de Australiër Steindl liet zich met drie rake driepunters meteen opmerken. Ook McIntyre voedde de Leuvense aanval en maakte het de kustploeg heel moeilijk (10-20). Katic en Salumu konden wat milderen maar Leuven bleef scoren, mede door aanvallende rebounds en dunks van de jonge Bako.

Bij Oostende kwam er vers bloed en extra energie van de bank. Walden en Newbill zetten resoluut de achtervolging in terwijl Mwema en Kuridza voor de rebounds zorgden en de kustploeg in geen tijd de Leuvenaars te pakken had (34-32).  Steindl mikte zijn 4e driepunter binnen, maar Newbill deed hem dat meteen na. Walden stuwde aanval na aanval de bal naar voren tot een maximale voorsprong aan de rust.

Ruststand: 50-41

De jonge Leuvense center Bako probeerde zijn ploeg naderbij te brengen, maar Djordjevic reageerde en dirigeerde zijn team met assists voor Gillet en Mwema (61-51).

Samhan en Steindl probeerden beiden nog iets te forceren (61-56), maar een time-out van coach Gjergja gevolgd door twee loepzuivere bommen van Gillet, legden de wedstrijd in zijn beslissende plooi (69-56).

In het laatste kwart deden Bako en Delalieux een ultieme poging, maar Oostende hield alles netjes onder controle tot aan het eindsignaal.

Einde: 86-76

Statistieken >>

Back to top