Preview Belfius Mons-Hainaut - BC Telenet Oostende

Opgepast, Renards azen op eerherstel

4 februari 2014, heenmatch kwartfinale Lotto Cup (Beker van België). BC Telenet Oostende versloeg Belfius Mons-Hainaut met 91-52. Een theoretisch onoverbrugbare achterstand van 39 punten voor de Henegouwers dinsdagavond voor de terugwedstrijd in eigen Mons.Arena. Alhoewel…

„Het ging moeilijk,” zuchtte voorzitter Arthur Goethals van BC Telenet Oostende na de hardbevochten thuiszege van de Zaikapitings zaterdag tegen rode lantaarn Brussels. De voorzitter van de huidige landskampioenen en bekerwinnaars hoopt voor dinsdag duidelijk op een betere prestatie van zijn team in Mons. Met ergens in zijn achterhoofd het spook van de 78-70 competitienederlaag van BC Telenet Oostende in de Mons.Arena amper drie dagen na die spraakmakende 91-52 tegen dezelfde Renards.

Met twee wedstrijden per week sinds oktober 2013 zowel mentaal en fysisch bikkelhard op de proef gesteld, zal het om zijn strijdvaardigheid en ijzeren verdediging geroemde BC Telenet Oostende dinsdagavond zijn beste basket moeten bovenhalen om de lokale blauw-witten van hun zo begeerde revanche voor de smadelijke 91-52 te weerhouden.

Verliezen ware natuurlijk geen ramp voor de Zaikapitings. Al staat dat begrip niet in het woordenboek van kapitein Vesa Petrovic & C°.

Vorige vrijdag meer dan imposant in de Waalse topper om de virtuele tweede plek Ethias League tegen Basket Liège, waarbij deze laatste amper tot scoren kon komen, lijkt Belfius Mons-Hainaut momenteel op een wolkje te basketten. Aangevuurd door hun kwikzilveren duo Battle-Stitt behaalden de Renards liefst 13 zeges uit hun laatste 14 wedstrijden. Die ene nederlaag was dan wel die memorabele 91-52 in de Sleuyter Arena.

De Zaikapitings zijn verwittigd. Het wordt keihard om de zege mee naar huis te brengen. Dat BC Telenet Oostende zich een nederlaag met minder dan 39 punten mag veroorloven om toch de Final Four Beker van België te halen, is geen punt waar men bij de geelhemden aan denkt. Zij gaan voor winst. Niets anders.

Go Oostende, go! Defense!!!

Back to top