Preview Belfius Mons-Hainaut - BC Telenet Oostende

Opgepast van dit Mons (Quentin Serron)

„Niet veel ploegen die het Belfius Mons-Hainaut zullen nadoen in Eurocup bij Virtus Roma winnen. BC Telenet Oostende is meteen gewaarschuwd”, kijkt Quentin Serron vooruit op de eerste clash tussen de play-off finalisten van vorig seizoen. „ De Henegouwers zijn zoveel beter dan hun rangschikking in Ethias League (4 winst, 4 verlies) en Eurocup (1 winst, 6 verlies) laat vermoeden. Wij moeten zaterdag in de Mons.Arena volle veertig minuten bij de les blijven willen we de volle buit mee naar de kust brengen.”
Dat BC Telenet Oostende het tegen reboundkoning Monwell Randle (16 stuks bij Virtus Rome!) en C° in de paint moeilijk zou hebben nu ze het zonder Andreij Stipanovic moeten doen,  wil Quentin Serron niet geweten hebben. „Deze homogene spelersgroep van BC Telenet Oostende kan het hoofd bieden aan dergelijke situaties. Wat we bewezen bij het enkele matchen uitvallen van Ryan Thompson, Matheusz Ponitka en de lange afwezigheid van Wes Wilkinson. Ik denk niet dat er veel aan onze plays zal wijzigen. Ons voordeel is dat wij steeds weer de ganse duur van de wedstrijd het beste van onszelf geven en voor elkaar door het vuur gaan. Zo’n hecht blok is voor iedere tegenstrever moeilijk te bekampen.”
Wat te verwachten van dit de voorbije twee maanden wel erg wispelturig Belfius Mons-Hainaut is ook voor Quentin Serron nog even koffiedik kijken. „Het is een andere ploeg in vergelijking met vorig seizoen. De spelverdeling berust bij Talor Battle en Demontez Stitt. Aanvalend kunnen ze steeds rekenen op Robert Vaden, Monwell Randle, Jason Love en Guy Muya. Normaal dat het team elkaar nog wat zocht. Wat de mindere resultaten misschien verklaart. Maar opgepast. Dit Belfius Mons-Hainaut is een ploeg met heel wat potentieel. Na vier opeenvolgende thuisnederlagen (Leuven Bears, Alba Berlijn, Antwerp Giants en Zaragosa) zullen ze hun winst op Pepinster en vooral bij Virtus Rome voor eigen publiek willen bevestigen.”
Wat BC Telenet Oostende de voorbije weken op het parket bracht, sterkt Quentin Serron alleen maar in zijn vertrouwen in de ploeg. „Ikzelf voel me prima. We weten als team de moeilijkste taken aan te kunnen. Aan ons om dat zaterdag in de Mons.Arena te bevestigen.”
Go Oostende, go! Defense!!

Back to top